A miniszterelnök meglátogatta a kormánypártok gödöllői jelöltjét

– Pénzt adni, segítséget nyújtani úgy nem lehet, hogy ellenséges közegben csinálunk valamit, az lehetetlen – fogalmazott Orbán Viktor a kampányhajrában Gödöllőn. A kormányfő előzőleg Miskolcon járt, ahol szintén együttműködést ajánlott, azt hangoztatva: az előző évek munkája nem eshet áldozatául a pártcsatározásoknak.

Bákonyi Ádám
2019. 10. 10. 11:15
null
A Fidesz elnöke otthonában kereste fel Kolozs Csabát Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gödöllőre is ellátogatott az önkormányzati kampány hajrájában Orbán Viktor, aki otthonában kereste fel Kolozs Csabát, a kormánypártok helyi polgármesterjelöltjét – derül ki a kormányfő Facebook-oldalára feltöltött videóból. Eszerint a miniszterelnök a kampányolás hagyományos elemeivel élve Kolozs családjával, feleségével és négy gyermekével ismerkedett, és sor került az ilyenkor elmaradhatatlan közös fotózkodásra is. Orbán Viktor mindeközben a mérésekről érdeklődött, Kolozs Csaba erre elmondta, hogy pártpreferencia alapján már jobban állnak, és egyetértett a miniszterelnökkel abban, hogy jó esélyük van, csak „az első ember a nehéz”, azaz a polgármester-választás. A kormányfő ezután úgy fogalmazott, hogy „jó lenne nyerni, mert akkor végre csinálhatnánk valamit ebből a városból, mert itt van a hóna alatt a fővárosnak és szerencsétlenkedünk vele”. Kolozs ezután szóba hozta a gödöllői Grassalkovich-kastélyt, amire a miniszterelnök kifejtette: a kastéllyal azért nem tudnak boldogulni, mert ahhoz kellene egy megállapodás a város és a kormány között. Szerinte „pénzt adni, segítséget nyújtani úgy nem lehet, hogy ellenséges közegben csinálunk valamit, az lehetetlen”.

A Fidesz elnöke otthonában kereste fel Kolozs Csabát
Fotó: Facebook

Ismert: Orbán Viktor kedden Miskolcon járt, ahol Alakszai Zoltánnal, a Fidesz–KDNP polgármesterjelöltjével találkozott. A helyi televízió Miskolci Napló című műsorában a miniszterelnök szintén arról beszélt, hogy ha a miskolciak fejlesztéseket, beruházásokat akarnak, ha meg akarják valósítani a már kidolgozott terveket, „akkor működjünk együtt”, és „Miskolc próbáljon a nyerő oldalon maradni”. Orbán a város előző polgármesteréről, Kriza Ákosról – aki egészségügyi okok miatt volt kénytelen visszalépni – úgy fogalmazott, hogy „fantasztikus munkát végzett”, aminek gyümölcsei most fognak beérni. Hangsúlyozta: azért harcol, hogy „az öröksége ne menjen tönkre”, ne engedjük, hogy „ellenzéki főhadiszállást csináljanak ebből a városból, és az előző évek munkája áldozatául essen a pártcsatározásoknak”. A kormányfő arra kérte a miskolciakat, hogy „folytassuk azt a munkát, amit Kriza Ákos polgármester úrral megkezdtünk”. Emlékeztetett arra, hogy Kriza többek között fellendítette a turizmust, sikerült olyan beruházásokat vinnie a városba, amelyek munkahelyeket hoztak létre, továbbá jelentős eredménynek nevezte, hogy a bűncselekmények száma a felére csökkent, Miskolc rendezett város lett.

Gémesi György szemétügyei

Gödöllő polgármestere 1990 óta Gémesi György, akinek pályafutását számos botrányos ügy kísérte. Az egyik ilyen a „szemétszállításügy”, amelynek során 116 településen került veszélybe a hulladék elszállítása. Mivel a problémát csak az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóságnak köszönhetően sikerült megoldani, Gémesi végül kénytelen volt lemondani az Észak-Kelet Pest és Nógrád Megyei Regionális Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Önkormányzati Társulás elnöki posztjáról. Gödöllő jelenlegi polgármestere legutóbb pedig azzal került be a híradásokba, hogy az általa vezetett Lokálpatrióta Klub egyik jelöltje az a Kristóf Etelka lett, aki a Jobbik korábbi helyi elnökeként számos antiszemita, rasszista megnyilvánulást tett. Közösségi oldalán megosztotta például a Betyársereg videóüzenetét „a hanukázó zsidóknak”, illetve megosztotta az Antiszeged.hu Zsidókérdésre nincs válasz című cikkét is.

Az önkormányzati választásról szóló híreinket IDE kattintva tekinthetik meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.