A modernkori magyar történelem legnagyobb hazatérési akciója

Szijjártó Péter az Európai Bizottságot kritizálta, mivel egy hónap késéssel reagáltak az eseményekre.

Forrás: Facebook2020. 04. 06. 21:50
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A modernkori magyar történelem legnagyobb hazatérési akciójának keretében 7841 magyar állampolgárt tudtunk hazahozni az elmúlt hetekben, sok esetben a közép-európai összefogás eredményeként.

Jelenleg még 883 magyar állampolgár hazahozatalán dolgozunk, senkit nem hagyunk magára.

Zárójelben jegyzem meg, március eleje óta mindenki számára világos volt, hogy komoly légiforgalmi korlátozások lesznek érvényben világszerte.

Ehhez képest múlt héten, március 31-én érkezett meg az Európai Unió katasztrófahelyzetekkel foglalkozó biztosának az a levele, amelyben arról tájékoztatott, hogy nagyon komoly feltételek mellett, akár még költségtérítés is igénybe vehető a hazajutás során.

Tehát egy hónapra volt szüksége az Európai Bizottságnak ahhoz, hogy kapcsoljanak: sok száz európai uniós állampolgár ragadt külföldön és várja a segítséget a hazajutásban” – írta a Facebookon a külgazdasági és külügyminiszter.

https://www.facebook.com/szijjarto.peter.official/photos/a.110378113788081/154532226039336/?type=3&theater

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.