A parkolást a zuglói MSZP erőltette át

Cáfolta Karácsony Gergely zuglói polgármestert Várnai László, a Civil Zugló önkormányzati képviselője a Hír TV Magyarország élőben című műsorában, a képviselő szerint ugyanis a polgármester állításával ellentétben az önkormányzatnak nincs nyeresége a kerületi parkolási rendszeren. Várnai László szerint Karácsony tisztán látta, hogy nagy mutyi készül, próbálta is visszafogni az MSZP-t és alkalma lett volna megvétózni a kerületi döntést, de a szavazásnál inkább tartózkodott, így van felelőssége a botrányban.

Forrás: Hír TV2019. 05. 08. 11:36
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Várnai László elmondása szerint maga a parkolási rendszer működése is veszteséges. 1 milliárd 100 millió forintot szednek be egy évben. Úgy gondolja, hogy ennek az összegnek legalább a felének a kerületnél kéne maradni minden költséggel együtt, mert költség alig van.

Földi-Kovács Andrea azon kérdésére, hogy lehet veszteségesen üzemeltetni egy parkolási társaságot Várnai László úgy fogalmazott: kiszervezték a parkolásellenőrzést. A beszedett 1,1 milliárd forintból 528 milliót továbbadunk annak az egyedül pályázott cégnek, amely az ellenőrzést csinálja. Másik 250 milliót odaadunk annak, aki a parkolóórákat üzemelteti – fejtette ki. Hozzátette: ehhez jön még a cég ügyfélszolgálata, amely több, mint 20 embert foglalkoztat és több, mint 200 millió forintba kerül a fenntartása. Így tulajdonképpen nem marad semmi a kerületnél. Várnai László véleménye szerint az ellenőrzés legalább 2-3-szorosan túl van árazva, mert nem volt árverseny.

Arra a kérdésre, ha Karácsony Gergely láthatta, hogy egy mutyi készül, akkor miért nem lépett közbe Várnai László kiemelte: Karácsony Gergely egy olyan testületben ül, ahol neki kettő szavazata van. A sajátja és Szabó Rebeka párbeszédes alpolgármesteré. Ő a kerületi MSZP szimpátiájából került Zugló élére és ez a bizalom bármikor megszűnhet. Számos alkalommal volt, hogy nem jött be a kerületi MSZP testületi ülésre és abban a pillanatban a polgármester széke meginog, mert nincs meg a többsége – fogalmazott. Elmondta: azt lehetett látni a parkolásnál, hogy ezt a zuglói MSZP erőlteti át és minden ellenőrzőponton MSZP-s káderek ülnek. Azt, hogy az ebben érdekelt cégek kiket és hogyan fizetnek meg, arról nem fogunk blokkot és elismervényt látni. Odamennek ahhoz, aki döntést hoz és jóban vannak vele.

A teljes tartalom IDE kattintva érhető el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.