A Soros-hálózat tagjai is ráépültek a börtönbizniszre

A Fidesz–KDNP támogatni fogja a feltételes szabadlábra bocsátás szigorítására és a börtönbiznisz felszámolására vonatkozó igaz­ságügyi minisztériumi előterjesztéseket, amelyek a tavaszi ülés­szakban kerülnek majd az Országgyűlés elé – közölte csütörtökön Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője Balatonfüreden, a kormánypártok kihelyezett frakcióülését követő sajtótájékoztatón.

2020. 02. 14. 9:54
null
Kocsis Máté Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A politikus azt a célt fogalmazta meg, hogy aki más életére tör, azt még jó magaviselet esetén se lehessen feltételesen szabadlábra bocsátani. Hozzátartozók sérelmére elkövetett bűncselekmények esetében pedig a feltételes szabadlábra bocsátás feltétele lesz a pártfogó felügyelet intézménye. Kezdeményezik továbbá a bírói joggyakorlat felülvizsgálatát a gyermekelhelyezésre, a szülői felügyeletre és a kapcsolattartásra vonatkozóan – tájékoztatott, hozzátéve: abban is egyetértés volt, hogy meg kell erősíteni a gyermekvédelmi jelzőrendszer működését. A frakcióvezető úgy folytatta: az emberek igazságérzetét szintén sértő börtönbiznisz is téma volt a frakcióülésen. Szavai szerint egy milliárdos üzletágról van szó, a fogvatartottak, köztük gyilkosok, rablók, csalók ügyvédek segítségével sok száz millió forintot perelnek ki az államból a rossz börtönkörülményekre hivatkozva. Példaként említette, hogy az olaszliszkai lincselőknek öt-, illetve hatmillió forintot ítéltek meg, a battonyai rém kétmillió forintot kapott, de Magda Marinko is több millió forintra számít – sorolta. A bizniszre ráépültek a dörzsölt ügyvédek és a Soros-hálózat tagjai, például a Társaság a Szabadságjogokért és a Helsinki Bizottság – mondta. A kifizetések 61 százaléka ügyvédi számlákra érkezett, az ügyvédek pedig 15-40 százalékos sikerdíjjal dolgoznak – tette hozzá.

Kocsis Máté a frakció támogatásáról biztosította a kabinetet
Fotó: Havran Zoltán

A frakcióvezető a Magyar Nemzet kérdésére úgy fogalmazott: jelen tudásuk szerint nem érintenek nemzetközi szerződéseket, kötelezettségeket a tervezett jogszabályváltozások. – Pél­dául a gyöngyöspatai kártérítés kapcsán nem a kártérítés a vitatott, hanem annak módja. A kormány a tudás megszerzését kívánja finanszírozni. Rá­adásul egy ekkora kártérítés egyéb célra való elköltése nem érné el a társadalmi célját – fogalmazott Kocsis Máté.

A frakcióvezető közölte azt is: a balatonfüredi frakcióülésen felszólalt Orbán Viktor pártelnök-miniszterelnök, majd tájékoztatást adott a képviselőknek mások mellett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a koronavírus témájában, Varga Judit igazságügyi miniszter az igazságügyi törvénycsomagról, Gyopáros Alpár kormánybiztos a Magyar falu programról, Horváth László miniszterelnöki megbízott pedig a gyöngyöspatai iskolaügyről.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.