A téli szünetben is kapnak meleg ételt a rászoruló gyerekek

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közlése szerint a szülőknek a települési önkormányzat jegyzőjénél kell jelezniük, ha szeretnék, hogy gyermekük napi egyszer meleg ételt kapjon a téli szünet alatt is.

Forrás: MTI2019. 12. 17. 17:33
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téli szünetben – ahogyan az összes iskolai szünetben – is biztosítja a kormány az ingyenes gyermekétkeztetést a rászoruló diákoknak – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) kedden az MTI-vel.

A közleményben azt írták, hogy a szülőknek a települési önkormányzat jegyzőjénél kell jelezniük, ha szeretnék, hogy gyermekük napi egyszer meleg ételt kapjon a téli szünet alatt is.

Az étkezés megszervezése az önkormányzatok feladata – tették hozzá.

Felidézték, hogy 2010 óta a kormány több mint háromszorosára – 27 milliárdról 82,5 milliárd forintra – emelte a gyermekétkeztetésre fordított támogatást, négy éve pedig bevezette a szünidei gyermekétkeztetést is.

Ezeknek köszönhetően jelenleg több mint félmillió óvodás és iskolás gyermek étkezik ingyen vagy kedvezményesen – emelték ki.

A közlemény szerint a szünidei gyermekétkeztetés igénybevételének lehetőségéről a települési önkormányzat jegyzője általában írásban tájékoztatja a településen élő hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyermeket nevelő szülőket, de a kérelem benyújtásához a helyi család- és gyermekjóléti szolgálat is segítséget nyújt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.