A tett az első, a szó a második

Mit üzen a klímaügyben beszóló Dorosz Dávid főpolgármester-helyettesnek? Igaza van-e Stumpf Istvánnak és Navracsics Tibornak? Mi a kormány baja az isztambuli egyezménnyel? Varga Judit igazságügyi miniszterrel készített interjút a Mandiner.hu. Varga Judit többek között elmondta, hogy azon gondolkodik, hogy TikTok-videókkal szólítsa meg a fiatalokat.

Forrás: MANDINER.HU2020. 02. 13. 10:44
null
2020.01.22. Varga Judit Igazságügyminiszter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Addig marad a felfüggesztés, amíg a Fidesz nem változtat a politikáján – mondja Donald Tusk, az Európai Néppárt (EPP) új elnöke. Változtatnak?

Jól mutatja az EPP frusztráltságát, hogy egy ilyen egyértelmű kérdésben is képtelen dönteni. A Fidesz mindig ugyanott volt, ahol most, a néppártnak kellene visszatérnie a keresztény, konzervatív gyökereihez; felismerni, kimondani, megtartani és megvédeni ezeket az értékeket, és nem a liberálisoknak való megfelelésre koncentrálni. A problémák nem a Fidesz háza táján vannak.

A Fidesznek miért éri meg a felfüggesztés? Ha már úgysem gyakorolhatja a tagsági jogait, miért nem lép inkább ki?

A tagsági jogok az Európai Néppárt szintjén vannak felfüggesztve, ez maximum a tisztségviselő-választásoknál jelentkezik. Az európai parlamenti frakció fontosabb terep, ott a fideszes képviselők teljes jogú tagként vesznek részt a napi munkában, így megkapják a fontos jelentéseket a különféle szakbizottságokban. Évtizedes emberi és szakmai kapcsolatokról, barátságokról is szó van, ezeket senki sem akarja meggondolatlanul eldobni magától.

Azért az elég megalázó a Fidesz számára, hogy fel van függesztve, nem gyakorolhatja jogainak egy részét. Meddig tolerálja ezt a párt?

A Fideszt az egyik legnagyobb európai, a német egység kancellárja, Helmut Kohl hívta meg az EPP-be. Ahogy már a miniszterelnök úr is jelezte, többször centikre voltunk a kilépéstől, és annyi biztos, hogy ha elkerülhetetlenné válna, a párt maga döntene róla.

A teljes interjú IDE KATTINTVA érhető el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.