A Viking szállodahajó kapitányának letartóztatását indítványozta az ügyészség

A meggyanúsított hajóskapitány letartóztatását indítványozta a szerdai dunai hajóbaleset miatt a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség – tudatta a Fővárosi Főügyészség pénteken közleményben.

Forrás: MTI2019. 05. 31. 18:44
null
Budapest, 2019. mjus 30. A Viking Sigyn szllodahaj a Duna Margit hd s rpd hd kztti szakaszn 2019. mjus 30-n hajnalban. Legalbb heten meghaltak, amikor a luxushaj 29-n jszaka sszetkztt a Hableny nev turistahajval a Parlament kzelben, majd a kishaj felborult s elsllyedt 33 dl-koreai turistval s a kttag magyar szemlyzettel a fedlzetn. MTI/Mth Zoltn Fotó: Máthé Zoltán Forrás: MTI/Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Duna budapesti szakaszán történt vízibaleset ügyében a nyomozó hatóság előterjesztése alapján az ügyészség indítványt tett a gyanúsított letartóztatására, mivel álláspontja szerint a jelenléte csak így biztosítható az eljárásban.

A kényszerintézkedésről a Fővárosi Törvényszék nyomozási bírája várhatóan szombaton dönt – közölte a főügyészség.

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Szerda este nem sokkal 9 óra után a Margit hídnál a Viking szállodahajóval ütközött a jóval kisebb, dél-koreai turistákat szállító Hableány turistahajó, amely másodpercek alatt elmerült.

Hét embert a környező hajókon utazók mentettek ki, hét embernek a holttestét találták meg, mindannyian dél-koreai állampolgárok voltak. A hajóbalesetben 21 ember eltűnt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.