Alapjogokért Központ: Hősöket próbálnak kreálni a migráció támogatóiból

A politikai aktivisták folyamatosan arra törekednek, hogy minél több illegális bevándorlót juttassanak be Európába az új uniós vezetőség felállásáig.

Forrás: MTI2019. 08. 14. 12:50
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A migrációt támogató politikai aktivistákból hősöket próbálnak kreálni, mint ahogy az Carole Racketével, a Sea-Watch civil hajó kapitányával is történt – mondta az Alapjogokért Központ vezető elemzője.

Pócza István úgy fogalmazott, hogy „politikai aktivizmussal próbálják természetessé tenni a migrációt Európában”. A politikai aktivisták folyamatosan arra törekednek, hogy minél több illegális bevándorlót juttassanak be Európába az új uniós vezetőség felállásáig – közölte. Ezzel ellentétben, Olaszország, főleg a kisebbik kormánypárt, a Liga vezetője, Matteo Salvini bebizonyítja, hogy a tengeri határokat is meg lehet védeni a migrációtól – emelte ki.

Olaszország – más migrációellenes országokkal együtt – azért küzd, hogy a következő európai vezetőség felállásakor a jellemző politikai gondolkodás az legyen, hogy a migráció nem állandó, hanem inkább megállítandó dolog – fűzte hozzá.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.