Álhírt terjeszt a Jobbik a koronavírustesztekről

A Jobbik-alelnök Lukács László György úgy tesz, mintha a hatósági tesztek nem ingyenesek lennének.

Magyar Nemzet
2020. 10. 08. 13:40
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lukács László György jobbikos országgyűlési képviselő a következőket írta csütörtöki közleményében: „ahelyett, hogy (a kormány – szerk.) a járvány terjedésének megakadályozása érdekében ingyenesen biztosítaná a lakosság számára a teszteket és a maszkokat – ahogyan ezt egyébként teszik más európai országokban –, mindössze maximalizálta a tesztek árát”.

A valóság ezzel szemben az, hogy a hatósági tesztek ingyenesek Magyarországon, a tesztelés pedig megfelelően biztosított, a magyar kormány ugyanis az Egészségügyi Világszervezet ajánlásait követi gyakorlatában.

Azoknak, akik magánszolgáltatónál (tehát nem hatósági tesztet kapnak a háziorvos utasítására) szeretnék elvégeztetni a PCR-tesztet, a kormány hatósági árral segített. Így nekik maximum 19 500 forintjukba kerül egy tesztelés, a magánszolgáltató ennél többet nem kérhet el.

A Jobbik alelnöke az ingyenes hatósági tesztek létezését elhallgató mondata után hozzáteszi: „Ne legyenek kétségeink, hogy ez a felelőtlen kormányzati politika lesz az oka annak, ha ismételten egyre szigorúbb korlátozásokat kell majd bevezetni, sőt ez az elhibázott járványkezelés sajnos egyre több honfitársunk életébe is kerül!”

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.