Amikor a Gyurcsány-párti képviselő próbál kioktatni szociális érzékenységről

Varju Lászlót Schanda Tamás emlékeztette az egykori, megszorításokat halmozó balliberális kabinet „eredményeire”.

2020. 12. 01. 10:09
VARJU Lszl
Budapest, 2020. november 3. Varju László, a Demokratikus Koalíció képviselõje felszólal napirend elõtt az Országgyûlés plenáris ülésén 2020. november 3-án. MTI/Kovács Attila Fotó: Kovács Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Varju László (DK) kedden, az Országgyűlésben elmondott napirend előtti felszólalásában felsorolta az összes, a Gyurcsány-párt által használt politikai kommunikációs panelt a kabinet járvány elleni védekezése kapcsán. Többek között arról beszélt, hogy a kormány által nyújtott mentőcsomag „kamu”, a kabinet nem tesz semmit, ami miatt kis- és középvállalatok százezrei szenvednek, „a pánikba esett kormány kapkod, maga mélyíti a válságot”.

Felsorolta azokat az intézkedéseket is, amelyek szerinte szükségesek lennének, így például a „munkanélküli-segély” 6–9 hónapos időtartamra való emelését, de hiányolta a családi pótlék emelését és külön támogatást a kisnyugdíjasoknak.

– Elbukták a nagy honvédő háborút az eladósodás ellen – közölte Varju, aki szerint a kabinet által felvett 2 milliárd eurós hitel mellé további hitelt kell felvenni, hogy finanszírozni tudják a 9 százalékos államháztartási hiányt. – Orbán Viktor gazdaságpolitikája már az első pillanatban megbukott – közölte a DK politikusa.

Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára válaszában felvetette, hogyan van bátorsága Varjunak, hogy a Gyurcsány-párt képviselőjeként hitelfelvételről és szociális intézkedések kapcsán kioktassa a kormányt. – Engedje meg, hogy felhívjam a figyelmét a valóságra – kezdte Schanda, majd felsorolta a Gyurcsány–Bajnai-kormány „eredményeit”: elvettek egyhavi bért az orvosoktól, ápolóktól, közalkalmazottaktól; csökkentették a családtámogatásokat. – Önök voltak azok, akik szociális létbizonytalanságba taszították emberek százezreit – emlékeztetett. Hozzátette: az embereket megnyomorító intézekedések mellett felvettek az IMF-től egy gigahitelt. Az államtitkár kiemelte: Varjuék kormányzásának vége felé 12 százalék volt a munkanélküliség, most 5 százalék körül van.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.