Amit Karácsony megtehet, nem teheti meg a kormány

Láng Zsolt, a Fidesz-KDNP fővárosi frakciójának vezetője reményét fejezte ki, hogy a kibővített hatáskör nem az ellenzéki főpolgármester hatalmi törekvéseit és PR-tevékenységét fogja szolgálni.

2020. 03. 26. 6:34
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nem én szeretnék teljhatalmat, hanem a törvények ruházzák rám azt a felelősséget, hogy veszélyhelyzet idején a Fővárosi Közgyűlés nevében én hozzam meg a döntéseket – magyarázta megváltozott jogkörét Karácsony Gergely tegnap a Facebookon közzétett videóban. A Párbeszéd politikusa, miután elmaradt a Fővárosi Közgyűlés tegnapra tervezett ülése, azt mondta: csak olyan döntéseket hoz meg, amelyeket támogat a Közgyűlés többsége. – Azokat az előterjesztéseket pedig, amelyeket nem övez teljes körű konszenzus, módosítják a napokban – ígérte a főpolgármester.

Miközben a veszélyhelyzet meghosszabbításáról szóló törvényjavaslat gyorsított tárgyalását az ellenzéki pártok hétfőn az Országgyűlésben megtorpedózták, Karácsony úgy fogalmazott: „Különösen fontos lenne a jelenlegi helyzetben, hogy a politikai szereplők ne az ellenséget, hanem a szövetségest lássák egymásban. Én megpróbálok így eljárni.”

Láng Zsolt, a Fidesz-KDNP fővárosi frakciójának vezetője kedden Karácsony többletjogai kapcsán úgy fogalmazott: a főpolgármester a jogszabályokat alkalmazva veszi át a szükséges hatásköröket a bizottságoktól és a Közgyűléstől.

A kormánypárti politikus reményét fejezte ki, hogy a kibővített hatáskör nem az ellenzéki főpolgármester hatalmi törekvéseit és PR-tevékenységét fogja szolgálni. A frakcióvezető kitért arra is, veszélyhelyzetben – pél­dául a mostani világjárvány idején – természetes, hogy a választott vezetők és a szakemberek többletjogosultságokat kapnak a védekezés érdekében. – Ezt a hozzáállást vártuk volna az Ország­gyűlés ellenzéki politikusaitól is. Szomorú, hogy nekik ebben a helyzetben is csak az önös politikai érdekük, nem pedig az emberek élete és megélhetése számít – fogalmazott Láng Zsolt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.