Az elsődleges cél a határon kívül tartani a járványt

Egy idős beteg hunyt el a koronavírus-járványban Magyarországon az utóbbi 24 órában, az új fertőzöttek száma pedig 33 volt. Jelenleg 534 aktív fertőzött van, de 3,5 ezren már meggyógyultak. A járvány a kontinens több országában elsődleges terjed, ezért az elsődleges cél megelőzni a fertőzés külföldről történő behurcolását.

2020. 08. 06. 9:14
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csütörtökre az előző napoknál valamivel nagyobb mértékben – 33 fővel – emelkedett a beazonosított koronavírusos fertőzöttek száma Magyarországon, és egy idős krónikus beteg pedig elhunyt – olvasható a Koronavírus.gov.hu oldalon. Eddig összesen 4597 pozitív esetet azonosítottak be – amelyből 534 fő aktív fertőzött –, és 600-an veszítették életüket a Covid–19 tünetegyüttesben. 3463-an pedig már felgyógyultak a fertőzésből.

Az aktív fertőzöttek 35, az elhunytaknak pedig hatvan százaléka Budapesti. A gyógyultak esetében ez az arány 44 százalék. Jelenleg 74 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, akik közül nyolcan lélegeztetőgépen vannak. A portál tájékoztatása szerint a járvány több országban erősen terjed, ezért a járványügyi készültség továbbra is érvényben van. A cél, a SARS-CoV-2 vírus határon kívül tartása, hogy a további szigorítások, és korlátozások elkerülhetők legyenek. Mint írták, ezért léptek életbe a beutazási korlátozások, amelyek célja, hogy megakadályozzuk a fertőzés külföldről történő behurcolását és a járvány magyarországi fellángolását. A sárga és piros besorolású országokból hazatérőknek, valamint mindazoknak, akiknél a járványügyi kontaktkutatás során elrendelik, hatósági házi karanténban kell maradniuk. Péntektől a koronavírus-fertőzések növekvő száma miatt zöldből sárga besorolásúnak számít Spanyolország.

A portál tájékoztatása szerint a beutazási korlátozások bevezetése óta a hatósági házi karanténban lévők száma emelkedett, jelenleg 7227 embernél van érvényben. Az operatív törzs a hatósági házi karantén betartásának fokozott ellenőrzésére kérte fel a rendőrséget. Ha valaki az országba visszatérve mentesülni szeretne a hatósági házi karantén alól, akkor azt negatív PCR-teszt esetén teheti meg, amelyet a saját költségén kell elvégeztetnie. Erről a https://koronavirus.gov.hu/cikkek/infografikan-az-orszagba-valo-belepes-es-hatosagi-hazi-karanten-alol-valo-mentesites honlapon olvasható részletes tájékoztató.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.