Az Emmihez tartozó minden ágazatnak több pénz jut jövőre

Rétvári Bence államtitkár arról is beszámolt: július 1-jétől tíz százalékkal emelkedik a pedagógusok bére.

Forrás: MTI2020. 06. 30. 13:09
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumához tartozó (Emmi) valamennyi ágazat több pénzből gazdálkodhat jövőre a 2021-es költségvetési törvény szerint, amelyet pénteken fogadhat el az Országgyűlés – közölte az Emmi parlamenti államtitkára kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.

Rétvári Bence ismertette: az egészségügyre 156 milliárd, az oktatásra 80 milliárd, a nyugdíjra 327 milliárd, a kultúrára 26 milliárd, a szociális szférára 41 milliárd, a családok támogatására 67 milliárd forinttal jut több mint idén.

Az államtitkár hozzátette: ahhoz, hogy Magyarország visszatérhessen arra a növekedési pályára, amelyen a koronavírus-járvány előtt volt, szükség van a többletforrásokra ezeken a területeken is.

Rétvári Bence szólt arról is: július 1-jétől tíz százalékkal emelkedik a pedagógusok bére, és szintén júliustól az intézményvezetők és helyetteseik vezetői pótlékban részesülnek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.