Az EU-nak a tagállamokat kellene segítenie, nem pedig a bevándorlást

Brüsszelnek és az európai baloldalnak még az sem számít, ha Európa tönkremegy, ők akkor is végrehajtják a Soros-tervet – mondta el Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója arra a hét pontból álló brüsszeli stratégiára reagálva, amely szerint a migrációpárti bürokraták lakást, valamint a politikai döntések jogát adnák a bevándorlóknak. Menczer Tamás államtitkár az ügyre reagálva kijelentette: a magyar kormány továbbra is nemet mond a migrációra és a nyomásgyakorlásra.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2020. 11. 28. 15:31
null
Mória, 2020. február 3. Tüntetõ illegális bevándorlók Mitílínibe, Leszbosz szigetének központjába indulnak 2020. február 3-án. A tüntetõk a móriai befogadótábor zsúfoltsága és a menedékkérelmek elbírálásának hossza miatt tiltakoztak, továbbá követelték, hogy osszák szét õket a többi európai uniós tagállamban. A felirat jelentése: Európai Unió, Egyesült Nemzetek, a gyermekeink még élnek. MTI/EPA/ANA-MPA/Sztratisz Balaszkasz Fotó: Sztratisz Balaszkasz
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A világjárvány idején az Európai Uniónak a tagállamokat kellene segítenie, nem pedig terveket „szövögetnie” a bevándorlás támogatására – mondta Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója szombati videonyilatkozatában. A politikus elmondta, hogy Brüsszelben éppen ezt teszik, és mindenkit megbüntetnének, aki ezt nem hajlandó elfogadni.

– Persze ismerjük az ilyen helyzetekre a régi baloldali taktikát: elmondják, hogy nem mondunk igazat, nincs ilyen dokumentum, szó sincs ilyesmiről

– fogalmazott Hollik István, hozzátéve, hogy Brüsszel legfrissebb terve bárki számára elérhető és elolvasható az Európai Bizottság honlapján. Ennek már a címe is árulkodó: Teljes befogadás.

Szerinte ez nem más, mint a Soros-terv végrehajtása, hiszen a dokumentum első pontja az, hogy további migránsokat akarnak befogadni. Hozzátette, hogy a harmadik pont a legsúlyosabb: az Európába hívott bevándorlóknak nemcsak szavazati jogot kell adni, hanem el kell érni, hogy részt vegyenek a politikában önkormányzati, nemzeti vagy akár európai szinten is. A képlet tehát egyszerű: minél több bevándorlót akarnak Európába hozni, letelepíteni, majd kifizetni őket, a végén pedig szavazati jogot is biztosítani nekik. A baloldal így vásárol voksokat!

Még az sem számít nekik, hogy ha Európa ebben tönkremegy, ők akkor is végrehajtják a Soros-tervet”

– fogalmazott Hollik István.

Úgy vélekedett, hogy az elkövetkező hetek vitái mögött valójában ez húzódik meg, és amikor Brüsszel jogállamiságot kiált, valójában a bevándorlásra gondolnak, „amire mi továbbra is nemet fogunk mondani”.

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára szintén reagált arra a hét pontból álló brüsszeli stratégiára, amely lakást, valamint a politikai döntések jogát adná a bevándorlóknak. Mint Facebook-bejegyzésében írta,

az új brüsszeli stratégiában hét pontban „rajzolják meg a migráció ívét” a migrációpárti bürokraták.

Az első pont – az államtitkár közlése szerint – arról szól, hogy irányítani akarják a migrációs politikát, „tehát irányítani akarnak bennünket”. A második pont szerint nyitott társadalmat akarnak létrehozni, míg a harmadik szerint meg akarják szervezni a migrációt: már a migránsok elindulása előtt programokat akarnak nekik tartani – tette hozzá.

A negyedik pont a pénzről szól, konkrétan megnövelt pénzügyi támogatási lehetőségeket biztosítanának a számukra. Az ötödik pont szerint támogatnák a megfelelő és megfizethető lakhatást, vagyis lakást adnának a bevándorlóknak – mondta. A hatodik pont alapján teljes gazdasági, társadalmi, kulturális és politikai részvételt biztosítanának, vagyis minden jogot megadnának a migránsoknak. A hetedik pont szerint pedig a migránsszervezeteknek a helyi, regionális és a nemzeti döntéshozatalban való részvételét segítenék elő,

ami tulajdonképpen azt jelenti, hogy a politikai döntéshozatalt a bevándorlók kezébe adnák

– hívta fel a figyelmet az államtitkár. „Ez tehát a legfrissebb brüsszeli stratégia, Brüsszel szerint aki erre nemet mond, amelyik tagállam erre nemet mond, az nem jogállam. A magyar kormány álláspontja azonban változatlan: mi a migrációra is nemet mondunk és a nyomásgyakorlásra is” – jelentette ki Menczer Tamás.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.