Az év lebukását produkálták a pancser drogkereskedők

Oda nem illő rakományt találtak egy kamionban a járőrök, néhány órával később további tíz csomagot, összesen közel kilencven kilónyi kábítószert foglaltak le a Pest megyei rendőrök.

Magyar Nemzet
Forrás: Police.hu2020. 10. 17. 10:38
null
Kábítószer-kereskedőket fogtak a Pest megyei rendőrök. Fotó: Police.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy állampolgár hívott rendőrt október 15-én délelőtt egy zsámbéki parkolóba, miután kimentettek egy papírbálába szorult kamionsofőrt, a jármű rakterében pedig furcsa fekete csomagot vett észre – számolt be róla a Police.hu. A járőr a pakkot látva erősítést és kábítószer-kereső kutyát kért, miközben a helyszínen tartotta az időközben könnyebb sérülései miatt ellátott bosznia-hercegovinai sofőrt, valamint egy segíteni próbáló, jelenlétére elsőre teljesen hihető magyarázatot adó magyar férfit. A szolgálati kutya egyértelmű jelzést adott, és a csomag kibontásakor érezhető illat sem hagyott kétséget a felől, kábítószergyanús anyagot rejt a leragasztott zacskó. A nyolc kilogramm, az előzetes vegyészszakértői vélemény alapján delta–9THC-t tartalmazó csomagot lefoglalták, a 71 éves bosznia-hercegovinai, valamint a helyszínen lévő 22 éves budapesti férfit előállították.

A kihallgatások során kiderült, a raktérben talált csomag csepp a tengerben, az elfogott 22 éves férfi sem emberbaráti szándéka okán volt a helyszínen.

Aznap reggel a 22 éves A. Máté barátjával, a vele egykorú B. Dániellel érkezett a zsámbéki pihenőbe, ahol a bosznia-hercegovinai sofőr kamionjából kezdték átpakolni autójukba a 11, egyenként körülbelül 7,5-8,5 kilós, leragasztott csomagokat. Az utolsó zsák kiemelése közben azonban a sofőr beesett és beszorult az egyik papírbálába. Míg B. Dániel a megtömött csomagtartójú kocsijával elhajtott, barátja előadta a kiérkező járőröknek a segíteni próbáló, éppen arra járó meséjét.

A felderítők végül eljutottak egy újbudai parkolóba, ahol tíz, a kamionban találttal megegyező csomagot, valamint több kötegnyi, összesen 91 927 900 forint értékű eurót és forintot foglaltak le.

A két helyszínen megtalált kábítószergyanús anyag mennyisége megközelíti a kilencven kilogrammot, értéke a végfelhasználókhoz eljutva körülbelül 226 millió forint.

A sofőrrel szemben kábítószer birtoklása, A. Máté és B. Dániel ellen kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság. A bíróság elrendelte a sofőr és B. Dániel letartóztatását, A. Máté bűnügyi felügyeletét.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.