Az év végén várható a másodfokú tárgyalás az iszapömlés ügyében

A vörösiszapper másodfokú tárgyalása legkorábban az év végén, vagy a jövő év elején várható – írta a Magyar Hírlap kedden a Győri Ítélőtábla szóvivőjének közlésére hivatkozva.

Forrás: MTI2019. 05. 07. 6:50
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ferenczy Tamás elmondta: a Győri Törvényszéken megszületett elsőfokú ítélettel szembeni fellebbezések miatt az ügy iratai még nem érkeztek meg a Győri Ítélőtáblára.

Ez legkorábban az írásba foglalási határidő letelte, majd a Győri Fellebbviteli Főügyészség nyilatkozatának beérkezése után, előreláthatóan június végén történhet meg.

A lap emlékeztetett, a Győri Törvényszék folytatta le a vörösiszapper megismételt elsőfokú eljárását, és idén februárban első fokon letöltendő szabadságvesztésre ítélte Bakonyi Zoltánt, a MAL Zrt. egykori vezérigazgatóját. Az ítélet ellen fellebbezett tíz vádlott és az ügyész tizenhárom vádlott terhére.

A MAL Zrt. ajkai telephelyén 2010. október 4-én szakadt át a X. számú vörösiszap-tározó kazetta gátfala, aminek következtében több mint egymillió köbméter lúgos zagy ömlött ki, elöntve a közeli Kolontár és Devecser egy részét, tíz ember halálát, továbbá felbecsülhetetlen gazdasági és ökológiai károkat okozva.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.