Az MSZP kizárta tagjai közül Lacknert

A szocialisták által kiadott közlemény szerint a párt Országos Etikai és Fegyelmi Ügyek Tanácsa megtárgyalta az ügyet, a testület a fegyelmi felelősséget megállapította.

2019. 10. 30. 10:38
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A korrupciógyanúba keveredett Lackner Csaba kispesti képviselő kizárásáról döntött az MSZP – tájékoztatott az ellenzéki párt. Az MSZP által kedden kiadott közlemény szerint a párt Országos Etikai és Fegyelmi Ügyek Tanácsa megtárgyalta Lackner ügyét, a testület a fegyelmi felelősséget megállapította, és a pártból való kizárás mellett döntött.

Lackner a Hír TV és a Magyar Nemzet által nyilvánosságra hozott hangfelvételeken közpénzek ellopásáról, visszaosztásáról és korrupciógyanús visszaélésekről mesél társainak. Az egyik videófelvételen kólának nevezett fehér port tartalmazó zacskót tart egy ventilátor elé, vélhetően azért, hogy kiszárítsa a gyanús anyagot.

Lackner Csaba egyéni képviselői mandátumot nyert az október 13-i önkormányzati választáson Kispesten, a botrány hatására a voksolás után nem sokkal önként felfüggesztette párttagságát. Lapunknak újságírói kérdésre válaszolva ügyvédjével megüzente: nem mond le a mandátumáról, továbbra is képviselő marad.

A Magyar Nemzet és a Hír TV által megszerzett hanganyagokon Lackner Csaba részletesen beszél egy, a helyi MSZP által működtetett ­korrupciós hálózatról. Mint mondta, a pénzt közvetlenül nem az önkormányzati büdzséből kell elvenni, az külső vállalkozóktól áramlik vissza. Beszélgetőtársainak azzal is kérkedett, hogy havonta másfél millió forintot keres, míg képviselőtársa, Kránitz Krisztián vagyonát 200-250 millió forintra becsülte.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.