Az MSZP tisztújítása és a jogállami keretek

Völner Pál: a baloldal számára fontosabb az idegen hatalmak kiszolgálása, mint a magyar érdekek védelme.

2020. 10. 05. 15:23
VÖLNER Pál
Budapest, 2020. május 5. Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára szólal fel napirend előtt az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. május 5-én. MTI/Illyés Tibor Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tóth Bertalan (MSZP) napirend előtti felszólalásában képmutató cirkusznak nevezte Vera Jurová kormánypártok általi megtámadását. A képviselő szerint a Fidesz-kormány olyan tolvaj, amelynek tele a zsebe lopott áruval és le akarja szereltetni a lopásgátló kapukat – utalt ezzel arra, hogy szerinte a kormánypártok miért kifogásolják az uniós források elosztásának összekapcsolását a jogállamisági kérdésekkel. Kiemelte: az MSZP a szociális demokráciában hisz, amelyben a jog az emberek érdekeit védi a hatalommal szemben.

Válaszában Völner Pár, az Igazságügyi Minisztérium államtitkára kiemelte: Érdekes, hogy Tóth a jogállamisági kérdésekről beszél, amikor a saját pártján belül kizáratott számtalan embert és átírta a szabályokat, hogy ő nyerhesse el az elnöki posztot – utalt az államtitkár a nemrég lezajlott MSZP-s tisztújításra. Völner kiemelte: a baloldal nem a magyarokat és az országot védi, hanem azokat a brüsszelitákat, akik például kiéheztetéssel fenyegetik hazánkat és Lengyelországot. – Soha nem számíthatunk rájuk, soha nem bízhatunk bennük, nekik mindig fontosabb az idegen hatalmak kiszolgálása, mint a magyar érdekek védelme – nincs ez másként a jogállamisági jelentésnek gúnyolt politikai zsarolás esetében sem – mondta az államtitkár.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.