Az önkormányzati bérlőknek segítene az új lakástörvény

Sok ezer beköltözhető lakás áll rendelkezésre, és végre sok önkormányzati bérlő saját ingatlanhoz juthatna – véli Böröcz László képviselő, aki az Országgyűlés elé terjesztette a lakástörvény módosításának tervezetét.

Magyar Nemzet
2021. 05. 13. 19:57
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az országgyűlés elé került a lakástörvény módosításának tervezete. Ennek célja, hogy több tízezer magyar család, illetve bérlő saját tulajdonú lakáshoz jusson – mondta Böröcz László, a tervezet előterjesztője. A fideszes országgyűlési képviselő hangsúlyozta: hamis az az állítás, hogy ezzel megszűnik az önkormányzati lakáspolitika. A százezres önkormányzati lakásállományból ma is lakatlan mintegy húszezer lakás, ezekkel pedig tovább gazdálkodhatnak az önkormányzatok, illetve új ingatlanokat is bevonhatnak. Böröcz László kifejtette: a javaslatot az az igazságtalan állapot szülte, hogy miközben 1994–1995-ben az önkormányzati bérlakások többségét megvásárolhatták az addigi bérlők, a várnegyedi műemléklakások bérlőinek nem volt lehetőségük erre.

A képviselő úgy vélekedett, hogy a baloldal eddig még soha nem sietett azok segítségére, akik önkormányzati bérlakásban élnek, és most is „pitiáner politikai célokat” követve hamis hírekkel riogatnak. Közben pedig, az elmúlt években is, sok lakást értékesítettek az önkormányzatok, például Szeged vagy Kispest baloldali önkormányzata, úgy, hogy a helyhatóságok jelölték ki, kinek akarják azokat eladni – mondta. Hozzátette: a most benyújtott törvényjavaslat viszont nem tesz különbséget az emberek között.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.