Bajkai: Niedermüllernek le kellene mondania az áramlopási ügy miatt

A Borka-Szász Tamás irodájában folytatott bitcoinbányászat a DK pártfinanszírozását szolgálhatta.

Forrás: MTI2020. 10. 27. 21:04
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Niedermüller Péter erzsébetvárosi polgármester lemondását követelte az áramlopási ügy miatt Bajkai István fideszes parlamenti képviselő kedden az M1 aktuális csatornán. A DK VII. kerületi politikusának, Borka-Szász Tamásnak az irodájában folytatott bitcoinbányászat a DK pártfinanszírozását szolgálhatta – jelentette ki a kormánypárti politikus, aki szerint a történtek után a szintén DK-s Niedermüller Péternek vállalnia kellene a felelősséget, és le kellene mondania.

Bajkai István elmondta: a Borka-Szász Tamás irodájában működő szerver a dark webbel, vagyis az internet sötét, többek között kábítószer- és fegyverkereskedelemre használt felületével állt kapcsolatban és kódfeltörést végzett, amiért bitcoinnal fizettek. Az ügyben áramlopási ügy miatt indult eljárás az erzsébetvárosi Fidesz feljelentése alapján.

A nyomozás feladata, hogy kiderítse, mire fordította a bitcoint a DK-s politikus, akinek az irodájában rendszeresen megbeszélést tartottak a DK képviselői, így bejárt oda Niedermüller Péter polgármester is – tette hozzá.

Fidesz: A Gyurcsány-párt valljon színt az áramlopási botrányról!

A Fidesz felszólítja a Demokratikus Koalíciót, hogy valljon színt az erzsébetvárosi áramlopási üggyel kapcsolatban: ki tudott a bűncselekményről, és hová ment az így szerzett pénz.

Halász János, a Fidesz frakciószóvivője keddi sajtótájékoztatóján elmondta: a napokban kiderült, hogy a DK-s vezetésű erzsébetvárosi önkormányzatnál igen súlyos bűncselekmény történhetett, a kerület DK-s frakcióvezetője ugyanis, aki egyúttal programozó matematikus, illegálisan az önkormányzat hálózatára kötött egy kriptovalutát bányászó számítógépet.

Hozzátette: a DK-s politikus ezzel valószínűleg komoly bevételre tett szert, és mindezt úgy tette, hogy „ipari mennyiségben” lopta az áramot az önkormányzattól, egyúttal pedig kiszolgáltatta az önkormányzat informatikai hálózatát a nemzetközi internetes bűnözésnek is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.