Bakondi György: Mintegy 100-120 ezer migráns keresi a módját, hogyan juthatna tovább

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója elmondta: ismét meglehetősen jó szervezettséggel készülnek politikai nyomásgyakorlásra a migránsok.

Forrás: MTI2020. 02. 14. 21:27
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mintegy 100-120 migráns keresi a módját, hogy minél egyszerűbben továbbjusson Európában – mondta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatornán pénteken.

Az M1-en azt mondták: szombaton újabb migránsmenet indulhat Bosznia-Hercegovinából; a migránsok a horvát határnál akarnak tiltakozni.

Bakondi György hozzátette: ismét meglehetősen jó szervezettséggel készülnek politikai nyomásgyakorlásra a migránsok. Megjegyezte, az ötlet nem lehet a sajátjuk, a tüntetés „a nyugat-európai kultúrkörre jellemző”.

„Magukat ngo-knak nevező, félig meddig embercsempész-szervezetek koordinációja látható a háttérben” – mondta.

A főtanácsadó közölte: nemrég azt tapasztalta a bosnyák-horvát határ térségében, hogy sok elkeseredett ember van ott. A horvát határon nincs kerítés, de szigorú a határőrizeti rendszer – tette hozzá.

Kitért arra is, hogy az ENSZ 100-120 ezerre becsüli a balkáni útvonalon lévők számát.

Ez viszont jellemzően a regisztrált migránsok száma. Azok, akik elkerülték a regisztrációt, akár 10-20 ezren is lehetnek – tette hozzá.

Bakondi György hangsúlyozta: a magyar kormány és hatóságok igyekszenek a főbb mozgásokat, főbb veszélyeket azonosítani, és azokra olyan választ adni, amely a magyar emberek biztonságát garantálja.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.