Bakondi György: Nőtt a migránsok száma a Nyugat-Balkánon

Idén eddig csak a magyar határon mintegy 7300 illegális határsértőt fogtak el. Az elmúlt nyolc hónap minden napjára jutott illegális határsértő, és gyakran tömegesen próbálkoztak.

Forrás: MTI2019. 09. 04. 10:31
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A főtanácsadó elmondta, komoly a „terheltség” Bosznia-Hercegovinában, ahol jelentősen romlott a belbiztonsági helyzet.

Idén eddig csak a magyar határon mintegy 7300 illegális határsértőt fogtak el. Ez azt jelenti, hogy az elmúlt nyolc hónap minden napjára jutott illegális határsértő, és gyakran tömegesen próbálkoztak.

Ennek alapján „nagyon hasznosak, eredményesek és szükségesek azok az intézkedések, amiket a magyar kormány annak idején a kerítés megépítése és a jogi határzár megalkotása időszakában rögzített” – hangsúlyozta.

Bakondi György elmondta azt is, az elmúlt időszakban hangoztatott politikusi vélemények azt támasztják alá, hogy egyre többen felismerik a külső határok védelmének fontosságát az Európai Unióban is, azzal együtt, hogy a „belső biztonság” a határon kezdődik.

„Meg vagyunk arról győződve, hogy változtatni kell az Európai Unió elhibázott migrációs politikáján (...), és ez a változás az európai emberek biztonságát kell, hogy szolgálja” – fogalmazott a főtanácsadó.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.