Baloldali visszarendeződés kezdődött Egerben

Úgy tűnik, a korábbi erőviszonyok visszarendeződésére törekszenek az egri baloldal képviselői. Egy momentumos és egy függetlenként induló, de a baloldalt erősítő képviselő visszaül a frakcióba, miután a polgármester és köre távozott onnan.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2021. 06. 16. 19:20
MIRKCZKI dm
Mirkóczki Ádám Fotó: Komka Péter Forrás: MTI/Komka Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kevés időnek kellett eltelnie, hogy válasz érkezzen Mirkóczki Ádám és társai távozására az Egységben a Városért Egyesületből (EVE). Az EVE az az ernyőszervezet volt, amely maga alá söpörte a baloldal pártjait a Jobbikkal együtt, a győzelem óta pedig ez jelenti a szivárványos koalíciót.

Mirkóczki Ádám távozására ketten visszatértek a baloldali koalícióba
Fotó: MTI/Komka Péter

Mint azt a Magyar Nemzet megírta, a frakció nemrég kizárta elnökségéből Mirkóczki Ádám ex-jobbikos polgármestert, aki erre válaszolva másnap három társával együtt a frakcióból is kilépett. Ezzel a baloldali képviselők száma négyre csökkent, szemben a hatfős Fidesz–KDNP-vel, a négyfős Mirkóczki-csoporttal és két, egyéb pártból való képviselővel.

A helyzet azonban ismét változott. Június 16-án ugyanis visszalépett a frakcióba Komlósi Csaba független és Keresztes Zoltán momentumos képviselő, akik 2020 őszén azért távoztak, mert Mirkóczkival megromlott a munkakapcsolatuk.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.