Bauer Tamás szembefordult Gyurcsánnyal

Nem kell neki a Jobbik.

2019. 03. 14. 7:20
Bauer Tams; Gyurcsny Ferenc
Budapest, 2012. január 15. Gyurcsány Ferenc volt szocialista miniszterelnök, a Demokratikus Koalíció elnöke (j) és Bauer Tamás alelnök beszélgetnek pártjuk Magyar modell vagy európai? címû gazdaságpolitikai konferenciáján Budapesten, a Vista Rendezvényházban. MTI Fotó: Illyés Tibor Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még mielőtt elkerekedne a szeme kedves olvasóinknak, sietünk leszögezni, hogy azért nem eszik olyan forrón a kását.

Bauer Tamás, a DK oszlopos tagja valóban elsírta aggályait az egyre jobban körvonalazódó – Egerben már meg is valósult – Jobbikkal való baloldali együttműködés miatt. Meglepetésre azonban nem a Jobbikban elő-előbukkanó antiszemita, rasszista botrányok miatt jutott erre az elhatározásra.

A politikus a következőket írta A Jobbikkal? címet viselő közösségi hálós posztjában:

„...aki annak az európai normarendszernek a talaján áll, amelyet az Európai Unió megtestesít, annak a Fidesznek a magyar kisebbségi kérdésben folytatott hidegháborús politikája is elfogadhatatlan. (...) A Jobbik pedig még ezzel is elégedetlen, ennél is harcosabb, engesztelhetetlenebb szembenállást követel. (...) Ez pedig ugyanúgy szélsőjobboldali politikát jelent, mint a zsidózás és cigányozás. Az nem érdekel, hogy a Fidesz hogyan gúnyolódik a Jobbik és a baloldali ellenzék politikai együttműködésén. Semmi közöm hozzá. Én ezt az együttműködést a Fidesztől teljesen függetlenül nem tudom elfogadni.

Majd bejegyzése végén ki is jelentette, hogy nem vesz részt az „össz-ellenzéki” megmozduláson március 15-én. Mint írja, korábban még ő is részt vett ilyen Jobbikkal közös rendezvényen, de mostanra elege lett belőle.

Nem a Jobbik antiszemita, rasszista botrányai verték tehát ki a biztosítékot Bauer Tamásnál hanem az, hogy szerinte a párt még a Fidesztől is radikálisabb a határon túli magyarok kérdésében, és ez a nacionalizmus vállalhatatlan számára.

Ez a Bauer-féle internacionalista kifakadás pontosan beleillik abba a baloldali-liberális kánonba amit a DK újdonsült EP-listavezetője, Gyurcsány felesége is mondott az európai egyesült államok víziójáról. Ráadásul folytonos volna a 26 millió románozással...

Viszont Riemann-féle zéta-függvény (a prímszámokkal foglalkozik!) megoldója legyen a talpán, aki ezek után érti, mit keresnek a DK és a Jobbik lobogói egy táborban.

...ha ez már Bauernek is vállalhatatlan.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.