A baloldal is belátta, hogy nemzeti összefogásra van szükség

Úgy tűnik, a baloldali politikusok is belátták, hogy a koronvírus okozta krízisben nemzeti összefogásra van szükség – jelentette ki Deák Dániel azzal kapcsolaban, hogy a kedden az Országgyűlésben valószínűleg az ellenzéki pártok is megszavazzák a rendkívüli jogrend meghosszabbítását. A XXI. Század Intézet vezető elemzője szerint azonban még ha így is lesz, a baloldal feltehetően csak egy szépségtapaszt akar magának szerezni, hogy később elmondhassák, támogatták a járvány elleni védekezést.

Magyar Nemzet
2020. 11. 08. 7:15
null
Fotó: Arpad Kurucz
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint azt korábban megírtuk, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes rendkívüli ülés összehívását kezdeményezte a koronavírusjárvány második hulláma elleni védekezésről szóló előterjesztés mielőbbi elfogadásáért.

Ennek értelmében a kormány által előző héten, szerdán tizenöt napra kihirdetett rendkívüli jogrendet az Országgyűlés kilencven nappal hosszabbítaná meg a védekezéshez szükséges gyors döntéshozatal céljából. A hosszabbítást ezúttal minden bizonnyal az ellenzéki párok is megszavazzák majd kedden, legalábbis nyilatkozataikból erre lehet következtetni.

Deák Dániel lapunk megkeresésére az üggyel kapcsolatban elmondta,

a koronavírus-járvány kirobbanása óta az ellenzék álhírkeltéssel és a járványügyi intézkedések szisztematikus támadásával rombolta a védekezés hatékonyságát.

A koronavírus-törvény és a különleges jogrend miatt nemzetközi lejáratókampányt indítottak Magyarországgal szemben, méltatlan, és Európában példa nélküli módon nem valósult meg a pártok között a nemzeti összefogás ebben a rendkívüli nehéz egészségügyi és gazdasági krízisben – emlékeztetett a XXI. Század Intézet vezető elemzője. Hozzátette: mindezek hatására a baloldali pártok támogatottsága csökkent, ugyanis

még az ő szavazóik is támogatták a kormány intézkedéseit, és nem nézték jó szemmel a folyamatos álhírkeltést.

Vélhetően ezt a baloldali politikusok is belátták, így a mostani szavazás alkalmával már nem fognak diktatúrát kiáltani a különleges jogrend ismételt bevezetése miatt, megszavazzák azt a parlamenti ülésen.

Deák Dániel szerint ennek ellenére nem várható, hogy alábbhagy az ellenzéki álhírkeltés,

feltehetően csak egy szépségtapaszt akarnak szerezni maguknak, hogy később erre hivatkozva elmondhassák, támogatták a járvány elleni védekezést.

Kellemes meglepetés lenne, ha a koronavírus-járvány második hullámában megvalósulna a nemzeti összefogás – jegyezte meg az elemző. Hozzátette, a magyar kormány is szemmel láthatóan erre törekszik, ezért kéri a parlamentet arra, hogy az ellenzék korábbi kérésének megfelelően csak kilencven napra engedélyezze a különleges jogrend bevezetését.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.