Benkő Tibor: A haza védelmére fordítható összeg jövőre átlépi az ezermilliárd forintot

A források felét fejlesztésekre és beruházásokra fordítják, melynek a középpontjában a katona áll – emelte ki a honvédelmi miniszter.

Magyar Nemzet
2021. 05. 31. 12:31
BENK Tibor
Eger, 2019. március 5. Benkõ Tibor honvédelmi miniszter elõadást tart a Zrínyi 2026 honvédelmi és haderõfejlesztési program össztársadalmi hatásairól Egerben, az Eszterházy Károly Egyetemen 2019. március 5-én. MTI/Komka Péter Fotó: Komka Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Erős Magyarország nem létezhet erős honvédség nélkül, amely mindenkor kész és képes garantálni hazánk, honfitársaink és szeretteink biztonságát. Ezért 2022-ben tovább haladunk a haderőfejlesztés megkezdett útján. Történelmi pillanathoz érkezünk, hiszen a haza védelmére fordítható összeg jövőre átlépi a soha nem látott ezermilliárd forintot – világított rá a kormány Facebook-oldalán közzétett videóban Benkő Tibor, a honvédelmi tárca vezetője.

A miniszter kiemelte, a források fele fejlesztésekre és beruházásokra lesz fordítva, melyek középpontjában a hazája iránt elkötelezett katona áll.

A tárcavezető elmondta, hogy a katonák körülményeit javítják, bővíteni tervezik a honvédség létszámát, valamint további segítséget kaphat a magyar hadiipar, amely új munkahelyeket is teremt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.