Bírságot szabott ki az RTL Klubra és rádiós pályázatokat hirdetett a médiatanács

Nem megfelelő termékmegjelenítés miatt 215 ezer forintos bírságot szabott ki a médiatanács az RTL Klub szolgáltatójára, illetve véglegesítette egy hevesi és egy miskolci rádiós frekvencia pályázati felhívásait – közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kommunikációs igazgatósága szerdán az MTI-vel.

Forrás: MTI2020. 02. 05. 21:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A testület e heti ülésén azért szabott ki bírságot az RTL Klubra, mert az Édesítő egy tavaly szeptemberi műsorában több, a műsort támogató cég termékeinek és szolgáltatásainak megvásárlására ösztönözte a nézőket. A médiatanács a bírságok kiszabásakor minden esetben a fokozatosság és az arányosság elve alapján, az ügyek összes körülményét figyelembe véve állapítja meg a jogkövetkezmények adott formáját, mértékét – írták.

A médiatanács vizsgálta a Klubrádió Ötös című műsorának egy novemberi és a Life TV csatorna Nyugi! Köztünk marad című műsorának két januári adását, de ezek miatt nem indít eljárást.

A grémium véglegesítette és a honlapján pénteken teszi közzé a Heves 93,7 MHz helyi és a Miskolc 96,3 MHz körzeti rádiós frekvenciák pályázati felhívását kereskedelmi jellegű használatra. Az ajánlatokat március 9-én, illetve 18-án lehet majd benyújtani.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.