Keresés
Magyar Nemzet
2020. február 17., hétfő, Donát napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/belfold/brusszeltol-kapja-majd-a-nyugdijat-kgbela-6963395/

Brüsszeltől kapja majd a nyugdíját KGBéla

Példátlan az Európai Unió történetében, hogy egy európai parlamenti képviselőt az unió intézményei elleni kémkedéssel vádoljanak meg, és hivatali ideje alatt bíróság elé is állítsák. E tekintetben tehát a most távozó jobbikos Kovács Béla (képünkön) esete mindenképpen unikumnak számít.

Mint ismert, az utóbb KGBélaként elhíresült politikust 2014 áprilisában jelentette fel az Alkotmányvédelmi Hivatal, és az ügyészség 2017 decemberében emelt vádat ellene. A vádhatóság szerint a képviselő 2012 és 2014 februárja között orosz katonai hírszerzőknek adott át információkat a többi között energetikai ügyekben, az EP-választásokról, a magyar belpolitikai helyzetről és a paksi atomerőmű bővítéséről. Kovács egyébként a 2000-es évek közepén tűnt fel a pártban, amit anyagilag is támogatott, valamint ő felelt azért, hogy az eredetileg oroszellenes Jobbik külpolitikai irányvonala megváltozott; nyitott Moszkva felé.

Brüsszeltől kapja majd a nyugdíját KGBéla

Kovácsot emellett költségvetési csalással is vádolják. Az EP-képviselő ugyanis három olyan gyakornokot foglalkoztatott papíron, akik valójában nem jártak Brüsszelben, csak a jobbikos politikus Beregszászon és Szatmárnémetiben fenntartott irodái­ban. A szerződésük viszont Brüsszelhez kötötte volna őket, az utánuk járó pénzt pedig az EU ennek megfelelően kifizette, amivel összesen több mint 21 ezer euró – valamivel több mint hatmillió forint – vagyoni hátrány érte az uniós költségvetést. Kovács ezt azzal magyarázta, hogy adminisztratív hiba történt, szerinte mindössze arról van szó, hogy elfelejtette bejelölni a gyakornokok beregszászi, illetve szatmárnémeti munkavégzését a velük kötött szerződések formanyomtatványán.

Az ügy jelenleg bírósági szakban van, az elsőfokú, nem jogerős ítélet valamikor ősszel születhet meg. A politikus, bár a Jobbik vezetése többször kiállt mellette, nem került fel a párt EP-listájára. A Magyar Nemzet kérdésére azonban elmondta, bár hamarosan le-jár a mandátuma, utána még a hathavi felmondási időre megilleti az összes járandóság, valamint a nyugdíjkorhatár elérésekor nyugdíjra is számíthat az EP-től.

– A jövedelmem így biztos még fél évig, ám miután augusztusban tartok egy pihenőt, minden energiámmal az üzleti életre koncentrálok – fejtette ki Kovács Béla.

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

Kiemelt

Megvonják a támogatást
Érd ellenzéki polgármestere szombaton bejelentette, hogy a város a jövőben az eddigi formájában nem kívánja finanszírozni az NB I-ben jelenleg ötödik női kézilabdacsapatot.

Forgalom

Újabb autópálya éri el az országhatárt
Hamarosan kiválasztják a kivitelezőt az M6-os autópálya hiány­zó, mintegy húsz kilométeres szakaszára, amelynek révén nem csak újabb határátkelőt ér el a hazai gyorsforgalmi hálózat.

Ennyi volt

Véget ért az ellenzéki összefogás
Az önkormányzati választásokra alakult, ernyőszervezetnek szánt, hivatalosan civil szervezet taglétszáma a törvényben előírt szám alá csökkent.

Aktuális

Amerikai gyámság a bolgár demokrácia felett
Az Egyesült Államok külügyminisztériuma beutazási tilalmat rendelt el nemrégiben a bolgár Andon Mitalov és családtagjai ellen.

Fricz Tamás blogja

Tizedik éve tart a Magyarország elleni támadássorozat
Ez a fegyverek nélkül vívott háború már nem csak rólunk szól, hanem mindazon népekről és nemzetekről, akik szintén saját szuverenitásukért küzdenek a globális hatalmakkal szemben.

Hirdetés

Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …

Ne maradjon le, legyen mindig naprakész, iratkozzon fel a Magyar Nemzet hírlevelére!