Keresés
Magyar Nemzet
2019. június 26., szerda, János, Pál napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/belfold/brusszeltol-kapja-majd-a-nyugdijat-kgbela-6963395/

Brüsszeltől kapja majd a nyugdíját KGBéla

Példátlan az Európai Unió történetében, hogy egy európai parlamenti képviselőt az unió intézményei elleni kémkedéssel vádoljanak meg, és hivatali ideje alatt bíróság elé is állítsák. E tekintetben tehát a most távozó jobbikos Kovács Béla (képünkön) esete mindenképpen unikumnak számít.

Mint ismert, az utóbb KGBélaként elhíresült politikust 2014 áprilisában jelentette fel az Alkotmányvédelmi Hivatal, és az ügyészség 2017 decemberében emelt vádat ellene. A vádhatóság szerint a képviselő 2012 és 2014 februárja között orosz katonai hírszerzőknek adott át információkat a többi között energetikai ügyekben, az EP-választásokról, a magyar belpolitikai helyzetről és a paksi atomerőmű bővítéséről. Kovács egyébként a 2000-es évek közepén tűnt fel a pártban, amit anyagilag is támogatott, valamint ő felelt azért, hogy az eredetileg oroszellenes Jobbik külpolitikai irányvonala megváltozott; nyitott Moszkva felé.

Kovácsot emellett költségvetési csalással is vádolják. Az EP-képviselő ugyanis három olyan gyakornokot foglalkoztatott papíron, akik valójában nem jártak Brüsszelben, csak a jobbikos politikus Beregszászon és Szatmárnémetiben fenntartott irodái­ban. A szerződésük viszont Brüsszelhez kötötte volna őket, az utánuk járó pénzt pedig az EU ennek megfelelően kifizette, amivel összesen több mint 21 ezer euró – valamivel több mint hatmillió forint – vagyoni hátrány érte az uniós költségvetést. Kovács ezt azzal magyarázta, hogy adminisztratív hiba történt, szerinte mindössze arról van szó, hogy elfelejtette bejelölni a gyakornokok beregszászi, illetve szatmárnémeti munkavégzését a velük kötött szerződések formanyomtatványán.

Az ügy jelenleg bírósági szakban van, az elsőfokú, nem jogerős ítélet valamikor ősszel születhet meg. A politikus, bár a Jobbik vezetése többször kiállt mellette, nem került fel a párt EP-listájára. A Magyar Nemzet kérdésére azonban elmondta, bár hamarosan le-jár a mandátuma, utána még a hathavi felmondási időre megilleti az összes járandóság, valamint a nyugdíjkorhatár elérésekor nyugdíjra is számíthat az EP-től.

– A jövedelmem így biztos még fél évig, ám miután augusztusban tartok egy pihenőt, minden energiámmal az üzleti életre koncentrálok – fejtette ki Kovács Béla.

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

Ellenzéki összefogás

Férgeknek nevezte helyi ellenfeleit az ellenzék közös esztergomi jelöltje
Cserép János személyében sikerült közös jelöltet állítania az ellenzéknek Esztergomban. A korábbi momentumos politikus be is mutatkozott: tetvekhez és parazitákhoz hasonlította a kormánypártok helyi képviselőit.

Poszt-trauma

Vizitdíj 2.0?
Ott folytatnák, ahol abbahagyták.

Poszt-trauma

Magántulajdon és földrajz
Egyre nagyobbat alakítanak az ellenzéki főpolgármester-jelöltek.

Poszt-trauma

Jakab jókorát rúgott a Fidesz szavazóiba
A kör bezárult.

Poszt-trauma

A BRFK helyre tette a Népszavát
Nem is tehettek mást.

Aktuális

Weöres Sándor-napokkal indul a gyulai nyári évad
Az elmúlt évtizedekben klasszikussá vált íróink, költőink az utóbbi években mégis háttérbe szorult életműveire hívja fel a figyelmet a Gyulai Várszínház tavaly indított hosszú távú vállalása.

Fricz Tamás blogja

Kálmán Olga jelölése: ezt most elcseszte, Gyurcsány elvtárs/úr!
A magyar választók döntő többsége nem szeret komoly pozíciók esetében kísérletezni: a szakértelmet és a tapasztalatot várja el a miniszterektől, a képviselőktől, a polgármesterektől és a főpolgármestertől.

Hirdetés

Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.