Keresés
Magyar Nemzet
2021. május 16., vasárnap, Mózes, Botond napja
HÍR TV – CIVIL KÖRAktuális problémákra nem ad választ az ellenzék
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/belfold/brutalisan-emelkedett-volna-a-ii-keruleti-kepviselok-fizetese-8875157/

Brutálisan emelkedett volna a II. kerületi képviselők fizetése

Őrsi Gergely a botránytól tartva elhalasztotta a tiszteletdíjak rendezését
Bár régóta indokolt a tiszteletdíjak rendezése a II. kerületi önkormányzatban, Őrsi Gergely szocialista polgármester meggondolta magát, és a botránytól tartva jövőre halasztaná azt. Láng Zsolt, a fővárosi Fidesz–KDNP frakcióvezetője szerint Őrsi láthatóan a pénzt szórja.

A II. kerületi önkormányzat csütörtöki testületi ülésére beterjesztettek egy olyan javaslatot, miszerint a képviselői tiszteletdíjat 54,7 százalékkal megemelnék december 1-jétől – tudta meg a Magyar Nemzet. A lapunk birtokába került javaslat igen meglepő a Covid–19 okozta rossz gazdasági helyzetben, azzal együtt, hogy a baloldali önkormányzatoknál gyakran pénzügyi gondokról panaszkodnak. Habár mint kiderült, a II. kerületi önkormányzat képviselői díjainak rendezése évek óta indokolt, az időzítés mégsem a legjobb. A Láng Zsolt korábbi polgármester vezette önkormányzatban tizenhárom évig egy alpolgármester volt, most pedig négyen helyettesítik és segítik Őrsi Gergelyt (MSZP). Láng Zsolt, a fővárosi Fidesz–KDNP frakcióvezetője lapunknak elmondta, hogy Őrsi láthatóan szórja a közpénzt.

– Hatmilliárd forint plusszal vette át a kasszát tőlünk Őrsi Gergely egy éve, nyilvánvalóan ezt a pénzt nem kellene elszórni rögtön. Kétségtelenül igaz, hogy a II. kerületben a fővárosi átlag alatt vannak a díjazások, azonban az nem szerencsés, hogy a koronavírus okozta gazdasági válság közepén ilyen mértékben fizetést emelnek maguknak – reagált lapunknak a fővárosi frakcióvezető.

Elmaradt a Fővárosi Közgyűlés ülése

„Több polgármester igazolt koronavírus-fertőzött, más képviselők karanténban vannak, van, aki a teszteredményére vár.” – írta Karácsony Gergely a Facebook-oldalán arról, hogy miért volt határozatképtelen a közgyűlés szerdán. A főpolgármester a tervezett ülés elején bejelentette a testület határozatképtelenségét, majd közölte, a pótlásra rendkívüli közgyűlést kezdeményez, amint a tagok többsége jelen tud lenni az ülésteremben. A határozatképtelenség miatt fennmarad az a jogellenes állapot, ami miatt a szerdai közgyűlésen vissza akarták vonni a budapesti maszkhasználatról szóló rendeletet, mert az kormányrendeletbe ütközik, amely magasabb szintű jogszabálynak számít.

Egyes információk szerint a negatív visszhangok miatt a mai testületi ülésen beterjesztendő javaslatot visszavonták, de az önkormányzat nem tesz le a tiszteletdíjak emeléséről, megnézik, hogy a jövő évi költségvetésbe be tudják-e tervezni az emelést. Ezzel kapcsolatban megkerestük Őrsi Gergely polgármestert is, aki megerősítette lapunknak, hogy nem lépik meg a december 1-jétől hatályos bérrendezést, becslése szerint a jövő év első felében térhetnek vissza a kérdésre. A polgármester arról tájékoztatott, hogy a II. kerületi önkormányzatban működő frakciók közösen adták be a bérrendezési javaslatot, de a frakcióvezetőkkel való egyeztetései után mindenki egyetértett abban, hogy amíg a jövő évi költségvetés számai nem ismertek, addig ebben az ügyben ne szülessen döntés.

 

 

 

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

BALOS MINISZTERELNÖK-JELÖLTI CASTING

Kocsis Máté: A baloldalon most indul a Gyurcsány-show + videó
Szellemes videóban leplezte le a baloldali mestertervet a Fidesz frakcióvezetője.

VÉDEKEZÉS A JÁRVÁNY ELLEN

Emmi: A kormány jó döntést hozott a Sinopharm-vakcina alkalmazásáról
Nemzetközi szinten is elismerik a kínai vakcinát, ez az oltóanyag is hatásos és biztonságos.

Fake News

HVG-álhír: nincs benne a portói nyilatkozatban a „gender equality”
A balliberális lap tévesen idézte a dokumentumot, amelyben valójában a magyarok által támogatott kifejezés szerepel.

Poszt-trauma

Gréczy Zsolt is nyomott egy kokit Karácsony fejére
Úgy érezte, közbe kell lépnie.

Poszt-trauma

Jakab Péter komolyan kezdhet félni
Már beindult a daráló.

Poszt-trauma

Beszéljünk az angolnyelv-tudásról!
A túloldali politikacsináló propagandistáknál személyfüggő a beszédkészség szükségessége.

Aktuális

Nem fogjuk olcsón adni magunkat
Dobrev és FeGyőr együtt dolgoznak a társadalmi békéért. Ami úgy fog kinézni, hogy vagy ők, vagy mi.

Fricz Tamás blogja

A pedofilgyanús Foucault, avagy számít-e az erkölcs a szakmai teljesítmény megítélésénél?
Előrebocsátom: nem hiszem, hogy tökéletesen megválaszolható a kérdés. 
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Ne maradjon le, legyen mindig naprakész, iratkozzon fel a Magyar Nemzet hírlevelére!