Keresés
Magyar Nemzet
2020. november 26., csütörtök, Virág napja
HÍR TV – CSÖRTEGyurcsány célja az egész ellenzék dominálása
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/belfold/brutalisan-emelkedett-volna-a-ii-keruleti-kepviselok-fizetese-8875157/

Brutálisan emelkedett volna a II. kerületi képviselők fizetése

Őrsi Gergely a botránytól tartva elhalasztotta a tiszteletdíjak rendezését
Bár régóta indokolt a tiszteletdíjak rendezése a II. kerületi önkormányzatban, Őrsi Gergely szocialista polgármester meggondolta magát, és a botránytól tartva jövőre halasztaná azt. Láng Zsolt, a fővárosi Fidesz–KDNP frakcióvezetője szerint Őrsi láthatóan a pénzt szórja.

A II. kerületi önkormányzat csütörtöki testületi ülésére beterjesztettek egy olyan javaslatot, miszerint a képviselői tiszteletdíjat 54,7 százalékkal megemelnék december 1-jétől – tudta meg a Magyar Nemzet. A lapunk birtokába került javaslat igen meglepő a Covid–19 okozta rossz gazdasági helyzetben, azzal együtt, hogy a baloldali önkormányzatoknál gyakran pénzügyi gondokról panaszkodnak. Habár mint kiderült, a II. kerületi önkormányzat képviselői díjainak rendezése évek óta indokolt, az időzítés mégsem a legjobb. A Láng Zsolt korábbi polgármester vezette önkormányzatban tizenhárom évig egy alpolgármester volt, most pedig négyen helyettesítik és segítik Őrsi Gergelyt (MSZP). Láng Zsolt, a fővárosi Fidesz–KDNP frakcióvezetője lapunknak elmondta, hogy Őrsi láthatóan szórja a közpénzt.

– Hatmilliárd forint plusszal vette át a kasszát tőlünk Őrsi Gergely egy éve, nyilvánvalóan ezt a pénzt nem kellene elszórni rögtön. Kétségtelenül igaz, hogy a II. kerületben a fővárosi átlag alatt vannak a díjazások, azonban az nem szerencsés, hogy a koronavírus okozta gazdasági válság közepén ilyen mértékben fizetést emelnek maguknak – reagált lapunknak a fővárosi frakcióvezető.

Elmaradt a Fővárosi Közgyűlés ülése

„Több polgármester igazolt koronavírus-fertőzött, más képviselők karanténban vannak, van, aki a teszteredményére vár.” – írta Karácsony Gergely a Facebook-oldalán arról, hogy miért volt határozatképtelen a közgyűlés szerdán. A főpolgármester a tervezett ülés elején bejelentette a testület határozatképtelenségét, majd közölte, a pótlásra rendkívüli közgyűlést kezdeményez, amint a tagok többsége jelen tud lenni az ülésteremben. A határozatképtelenség miatt fennmarad az a jogellenes állapot, ami miatt a szerdai közgyűlésen vissza akarták vonni a budapesti maszkhasználatról szóló rendeletet, mert az kormányrendeletbe ütközik, amely magasabb szintű jogszabálynak számít.

Egyes információk szerint a negatív visszhangok miatt a mai testületi ülésen beterjesztendő javaslatot visszavonták, de az önkormányzat nem tesz le a tiszteletdíjak emeléséről, megnézik, hogy a jövő évi költségvetésbe be tudják-e tervezni az emelést. Ezzel kapcsolatban megkerestük Őrsi Gergely polgármestert is, aki megerősítette lapunknak, hogy nem lépik meg a december 1-jétől hatályos bérrendezést, becslése szerint a jövő év első felében térhetnek vissza a kérdésre. A polgármester arról tájékoztatott, hogy a II. kerületi önkormányzatban működő frakciók közösen adták be a bérrendezési javaslatot, de a frakcióvezetőkkel való egyeztetései után mindenki egyetértett abban, hogy amíg a jövő évi költségvetés számai nem ismertek, addig ebben az ügyben ne szülessen döntés.

 

 

 

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

Patthelyzet

Deutsch Tamás: Szánalmas cicaharc, amit az Európai Parlament csinál
A politikus szerint mások akarják megmondani nekünk, hogyan is alakítsuk az életünket.

Bukott jelölt

A NAV indíthat eljárást Bíró László ügyében
A NAV indíthat eljárást a baloldal bukott antiszemita jelöltje, Bíró László ellen, költségvetési csalás miatt.

Kiemelt

Megleckéztette az Atalanta a Liverpoolt, kikapott a Salzburg
Az Inter második nekifutásra sem tudta legyőzni a Realt, ezzel közel került a kieséshez.

Poszt-trauma

A teljesen alkalmatlan Tüttő a főpolgármester-helyettesi székben
„Leisztinger élettársa vagy volt felesége vagy mostani, (...) az nyilván önmagában nem erős ajánlólevél.”

Poszt-trauma

Válasz George Clooneynak
Amerika véres polgárháború szélén táncol, neki a gyűlöletről mégis Orbán jut az eszébe.

Poszt-trauma

Who the f...ck is George Clooney?
Együtt szeretnénk, ha Magyarország rátalálna egykori önmagára – csakugyan, de az 1920 előttire.

Poszt-trauma

Kettő, három és négy agysejt
Figyelem! Megszereztük az ellenzéki IQ-bajnokok kiképzéséről készült jelentések néhány töredékét.

Aktuális

Tippek a zökkenőmentes karácsonyi készülődéshez
Ha már látja, hogy túl sok a teendő, és mindent elintézni emberfeletti teljesítmény lenne, ne féljen törölni pár dolgot a listáról.

Fricz Tamás blogja

Soros az uniót már uralja, minket azonban nem fog uralni!
Gyuri bácsi csak azzal nem számol, hogy van valami, ami mindennél többet ér, még a pénznél is.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …

Ne maradjon le, legyen mindig naprakész, iratkozzon fel a Magyar Nemzet hírlevelére!