Budai Gyula: Fontos kérdés, hogy az összegek az elkövetőkhöz vagy az áldozatokhoz jussanak-e el

Újabb nemzetközi támadásra számít a Fidesz, miután a kormánytöbbség megszavazta a börtön kártérítések kifizetésének azonnali felfüggesztését.

Forrás: HÍR TV2020. 02. 26. 14:41
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Hír TV Magyarország élőben című műsorának Budai Gyula, a Fidesz országgyűlési képviselője volt a vendége.

Újabb nemzetközi támadásra számít a Fidesz, miután a kormánytöbbség megszavazta a börtön kártérítések kifizetésének azonnali felfüggesztését. A törvénymódosítás értelmében június közepéig egy forintot sem lehet utalni azoknak az elítélteknek, akik a rossz börtönkörülmények miatt pert nyertek az állammal szemben. A sürgősséggel elfogadott jogszabályban az is szerepel, hogy a kormánynak május 15-ig egy új szabályzást kell kidolgoznia a soron következő nemzeti konzultáció eredménye alapján, valamint szeptember végéig meg kell szüntetni a börtönzsúfoltságot – mondta Budai Gyula.

Mi az amiről egészen pontosan rendelkezik a törvény, csak a kifizetéseket függesztik fel vagy magukat az eljárásokat, tehát a pereket is? – kérdezte Földi-Kovács Andrea műsorvezető.

Nem, a következő három nagyon fontos dátum van, ugye hamarosan kezdődik a Nemzeti Konzultáció, ahol két kérdés is el fog hangzani a börtönbiznisszel kapcsolatban, ennek az lenne a lényege, hogy a magyar emberek helyeslik-e, hogy ilyen kártalanításokat fizessenek ki az elítélteknek és van még egy nagyon fontos kérdés, hogy ezek az összegek az elkövetőkhöz, a bűnözőkhöz vagy az áldozatokhoz jussanak el. Ez a két kérdés lesz a nemzeti konzultációban. A május 15-ét már érintettük, június 15-ig felfüggesztették a kifizetéseket és a magyar kormánynak szeptember 30-ig meg kell oldania azokat a fogvatartási körülményeket, amely alapján ezek a perek megszülettek – válaszolta a Fidesz országgyűlési képviselője.

A teljes beszélgetés IDE KATTINTVA tekinthető meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.