Budapest lett a konzervatív újhullámos pezsgés szimbóluma

Orbán Viktor évértékelő beszédében visszaköszönt az az őszinteség, bátorság és büszkeség, amellyel a kormányai az elmúlt tíz évben sikeressé tették Magyarországot és egyben csattanós választ adtak arra a kérdésre is, hogy szembe lehet-e szállni a liberális korszellemmel. A kormány merte a saját útját járni, és merész, unortodox gazdasági intézkedéseivel prosperáló, független országot épített és Budapest vált a konzervatív, újhullámos pezsgés szimbólumává – hangzott el Az igazság órájában. Az Alapjogokért Központ és a Karc FM közös műsorában Szánthó Miklós a Központ igazgatója beszélgetett Kovács Istvánnal, az Alapjogokért stratégiai igazgatójával és Czirják Imre szerkesztő-műsorvezetővel.

Forrás: Karc FM2020. 02. 20. 15:05
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Központ igazgatója szerint a 10 éves kormányzati ciklus legfontosabb tanulsága az volt, hogy egy jobboldali, keresztény, a nemzeti identitásra épülő kormányzat szembe tud szállni azzal a globális, mindent behálózó liberális áramlattal, amely lassan bekúszik a hétköznapjaink főbb mozzanatába. Ez a tudatalattinkba agresszívan belopódzó progresszív világnézet adja a mai „zeitgeist” hangulatát, mely hangulatot a magyar kormány unikális és bátor intézkedéseivel próbál ellensúlyozni. Szánthó kiemelte, hogy ennek a küzdelemnek fontos tétele a magyarság „nemzeteken átívelő egyesítése”, amely a trianoni centenárium kapcsán aktuálisabb, mint valaha. Kovács István hozzátette, az orbáni kormányzás mostanra kristályosodott ki igazán, ügyesen elkerülve a radikalizmusból fakadó buktatókat.

„Míg a liberális ideológia megmarad a siránkozás szintjén, addig a kormány cselekszik az integráció, a cigányság felzárkóztatása, a klímaváltozás hatásainak csökkentése érdekében” – hangzott el a műsorban a stratégiai igazgató részéről. Azzal, hogy az ország vezetése a gyöngyöspatai eset kapcsán, mer állást foglalni, és azt üzenni a cigányságnak, hogy a kárpótlást tanulás, továbbképzés formájában kapják meg, ellensúlyozni próbálja azt a rendkívül demagóg, liberális szemléletet, hogy pénzzel minden jóvá tehető, elsimítható. Szánthó Miklós véleménye szerint, ebben az esetben is tetten érhető a magyar miniszterelnök bátor, őszinte és büszke politikája, amellyel szembeszáll a nyílt társadalom káros erőivel. Ugyanakkor ehhez a küzdelemhez „fontos a harciasság is, mert ideológiai vitát a liberálisokkal szemben megnyerni csak akkor lehet, ha a cselekvés szintjén előnyben vagyunk” – mondta Kovács István.

6 éves, down kóros kislány a PC legújabb bűnbakja

A Bolond lyukból című rovatban a műsor résztvevői egy különös hír kapcsán beszélgettek: egy philadelphiai iskolában, egy hatéves, Down-kóros kislány szemtelenkedni kezdett egy tanárával, felháborodásában pisztolyt formált kezéből, és egyenesen osztályfőnökére mutatva. Bár a rendőrség elismerte, hogy a cselekedet senki életére sem jelentett közvetlen veszélyt, a kis Margot nem úszta meg szárazon: hivatalosan is bekerült a feljelentett személyek nyilvántartásába. Kovács István szerint ez az eset arra világít rá, hogy a haladók sem tudnak mit kezdeni az általuk egyébként feltétlenül támogatott integrált oktatással. „Nem tudják melyik újukba harapjanak: az integrált oktatást és az iskolai szekálás (bullying) elleni küzdelmet is régen túltolták már” – fűzte hozzá Szánthó.

A konzervatív értékék védelmében

„A nemzeti, konzervatív erők ébredése zajlik Európában, és ezen erőknek képesnek kell lenniük összefogni a globalista nyílt társadalom hálózata ellen” – mondta el Kovács István az Alapjogokért Központ és a lengyel konzervatív agytröszt, az Ordo Iuris által megkötött együttműködési megállapodás kapcsán. A dokumentum alapján a két szervezet a nemzetközi szintéren is fel fog lépni – többek között – az emberi jogok normális, józan észen alapuló értelmezése érdekében. Kiemelt figyelmet fordítanak majd a keresztény kultúra védelmére, családjogi kérdésekre, valamint a szuverenitás megóvására – fűzte hozzá Szánthó Miklós. Az igazság órája minden héten kedden délután három és négy között üt a Karc FM-en. Ismétlés szerdánként hajnalban három és négy között.

A legutóbbi adás ide kattintva érhető el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.