A mentelmi jog miatt lehet fontos a mandátum Dobrevnek?

A Demokratikus Koalíció elnöksége döntött Dobrev Klára EP-választási listavezetői jelöléséről – derült ki tegnap Gréczy Zsolt szóvivő tájékoztatásából. Arra azonban nem kaptunk választ, hogy a testületen belül kik szavaztak Gyurcsány Ferenc feleségére. Egyelőre arra sincs egyértelmű válasz, hogy pontosan milyen szempontok húzódnak a döntés hátterében. A kormánypártok szerint Gyurcsányék családi vállalkozásának, az Altusnak a kétes ügyei miatt „menekülne”, a mentelmi jogot nyújtó uniós mandátumért Brüsszelbe Dobrev, aki a portfólió vezérigazgatója.

Magyar Nemzet
2019. 02. 25. 16:49
null
Gyurcsány Ferenc neje azt ígérte, nyilvánosságra hozza a kihallgatás jegyzőkönyvét Fotó: MTI/Újvári Sándor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dobrev Klára rengeteg ajánlást kapott a párt helyi szervezeteitől, a végső döntést pedig a párt elnöksége hozta meg – mondta a Magyar Nemzet kérdésre a DK frakció-szóvivője, országgyűlési képviselője arról, hogy Gyurcsány Ferenc felesége lett a párt EP-listájáénak a vezetője. Gréczy Zsolt ugyanakkor nem adott konkrét választ arra, hogy az elnökség milyen arányban szavazott Dobrev váratlan elsőségéről, mindössze annyit mondott, hogy senki számára nem volt kétséges a döntés.

A döntést tehát az elnök Gyurcsány Ferenc, mellett feltételezhetően Molnár Csaba ügyvezető alelnök, valamint Vadai Ágnes, Niedermüller Péter és Varju László alelnökök, illetve az elnökségi tagok, Ara-Kovács Attila, Avarkeszi Dezső, Debreczeni József, Gy. Németh Erzsébet, László Imre, Ráczné Földi Judit és Vágó István hozták meg.

- Dobrev Klárának később szüksége lehet a mentelmi jogra, valójában ezért döntött most úgy, hogy képviselő szeretne lenni az uniós parlamentben – fogalmazott a napokban Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő. Utalt arra, hogy a Gyurcsány Ferenc tulajdonában lévő vagyonkezeléssel és tanácsadással foglalkozó Altus céget hírbe hozták a költségvetési csalással vádolt Czeglédy Csaba ügyében. A Magyar Nemzeti Bank pedig vizsgálatot indított azokkal a kölcsönökkel kapcsolatban, amelyeket Czeglédy cégei kaptak az Altuson keresztül.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.