Drogos volt a hamis húszezres bankók tulajdonosa

Nem mondta meg, honnan szerezte be a másolt bankókat az a szegedi nő, aki ellen pénzhamisítás miatt indult nyomozás.

Forrás: ugyeszseg.hu2020. 08. 10. 12:57
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Harminc napra letartóztatásba helyezték azt a fiatal szegedi nőt, aki nagy valószínűséggel több esetben is hamis pénzzel vásárolt az alföldi város piacán. A gyanúsított nem tett vallomást, a nyomozók szerint még több olyan hamis bankó is felbukkanhat, amihez köze lehet a most kényszerintézkedés alá helyezett 20 éves nőnek.

A nyomozás eddig beszerzett bizonyítékai szerint a nő 2020. augusztus 7-én a hajnali órákban Szegeden, a Mars téri piacon 23 000 forintért vásárolt egy neki vételre felkínált mobiltelefont. A vásárlás ellenértékeként átadott az eladónak egy húszezerforintos hamis bankjegyet, majd megpróbált eltűnni. A rendőrök szerint a nő

arra számított, hogy a telefon eladója a készüléket nem legális módon szerezte be, ezért nem fogja feljelenteni,

illetve, mire észreveszi a csalást, ő már elhagyja a piacteret. Nem így történt, az anyagilag megszorult eladó a saját telefonját árulta, ráadásul egy perc alatt észrevette, hogy átverték, a vevő után ment, visszatartotta, rendőrt hívott.

A rendőrök a gyanúsítottat előállították. A kapitányságon a nő ruházatából előkerült egy újabb hamis húszezerforintos, amit szintén lefoglaltak. Az eddigi adatok szerint mindkét bankjegy teljes hamisítványnak minősül, bár az eredetihez hasonló papírra, de fénymásolással készült, a sorszámok is megegyeztek. A nő elismerte, hogy a hamis bankjegyet ő adta oda cserébe a telefonért, de azt állította, mindkét hamisítvány véletlenül került hozzá, őt is becsapták. Azt azonban nem tudta megmondani, mikor, hol, kitől jutott el hozzá a két hamis bankó, pontosabban több történetet is kitalált ezekről, majd amikor belekeveredett a hazugságokba, inkább elhallgatott.

Az előállításkor az olykor összefüggéstelenül beszélő gyanúsítottól vizeletmintát vettek a rendőrök. A drogteszt kimutatta,

a hamis pénzzel történő vásárlás előtt a nő kábítószert fogyasztott.

A hamis pénz forgalomba hozatalával elkövetett pénzhamisítás bűntette, valamint a kábítószer-birtoklás vétsége miatt indult eljárásban az ügyészség a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye okán tett indítványt a letartóztatás elrendelésére. A gyanúsított Szegeden és környékén ismeretlen helyeken szívességi lakáshasználóként él, állandó bejelentett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel nem rendelkezik, ráadásul a most elrendelt nyomozás tárgyát képező jogsértést több másik büntetőeljárás hatálya alatt követte el. A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészi indítványnak helytadva elrendelte a gyanúsított letartóztatását, amivel szemben a gyanúsított és védője a szabadlábon történő védekezés érdekében fellebbezést jelentett be. Szerintük nem bizonyított, hogy a nő tudott a bankók eredetiségének megkérdőjelezhetőségéről.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.