Egy halálos áldozata volt a koronavírusnak az elmúlt 24 órában

Kórházban jelenleg 215 fertőzöttet ápolnak, közülük már csak harmincan vannak lélegeztetőgépen.

Magyar Nemzet
Forrás: koronavirus.gov.hu2021. 06. 24. 9:48
null
KORONAVÍRUS Forrás: PIXABAY
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Koronavírus.gov.hu legfrissebb tájékoztatása szerint

immár 5 445 544 embert oltottak be Magyarországon, közülük 4 657 776-an már a második adag vakcinát is megkapták.

Csütörtökre elhunyt egy idős, krónikus beteg, valamint újabb 69 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést, ezzel 29 972-re nőtt az áldozatok és 807 8044-re emelkedett a fertőzöttek száma. A gyógyultak száma jelenleg 736 854, az aktív fertőzöttek száma pedig 41 018 fő. Kórházban 215 koronavírusos beteget ápolnak, közülük már csak harmincan vannak lélegeztetőgépen. Hatósági házi karanténban 2973-an vannak, a mintavételek száma 6 083 248-ra nőtt.

A kormányzati portálon továbbá emlékeztetettek: az érvényes regisztrációval rendelkezők automatikusan tudnak időpontot foglalni az oltásra, valamint a Magyarországon élő külföldiek és külhoni magyar állampolgárok is felvehetik a védőoltást a számukra legkedvezőbb kórházi oltóponton.

A tájékoztatás szerint az internetes időpontfoglalóban

országosan Pfizer-, Sinopharm- és korlátozott mennyiségben még Szputnyik vakcina foglalható, egyes oltópontokon pedig Janssen- és Moderna-vakcina is elérhető.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.