Elfogták a Dunakanyar boltjainak kocsis tolvajait + videó

A tömött bevásárlókocsikat fizetés nélkül tolták ki a bejáraton a nők, akiket a napokban fogtak el Vácon.

Forrás: police.hu2020. 07. 30. 14:09
Elfogták a bevásárlókocsis tolvajokat
Forrás: police,hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem kell már tartaniuk a Dunakanyar élelmiszerüzleteinek a kocsis tolvajoknak nevezett társaságtól, a teljes banda rendőri őrizetbe került július 30-án. A jól szervezett csapat településről településre járt lopni. Leosztották egymás között a feladatokat, sofőrök szállították a tolvajokat, nők játszották a bevásárlók szerepét, többen, körbevéve, fedezve egymást, elterelve a figyelmet. A üzletek bejáratnál külön figyelő nézte, észreveszi-e valaki a „kitolást”, majd nyitotta az ajtót, azután elmenekültek a zsákmánnyal.

Egy szentendrei élelmiszerboltnál május 15-én kora délután a bejárathoz közel parkolt le egy autó. A sofőr bennmaradt, két nő szállt ki a járműből, akik bementek vásárolni. A húsz és negyven év körül fiatalasszonyok 53 ezer forint értékű, főként élelmiszerrel – téliszalámi, kolbász, hentesáru – rámolták tele a bevásárlókocsit. Útjukat ezután nem a pénztárak felé vették, hanem ahol bementek, ott távoztak. Kint várakozó társuk a kívülről nyitódó, fotocellás bejárati ajtót kitárva tette lehetővé menekülésüket. Autójukhoz siettek, bedöntötték a zsákmányt a csomagtartóba, majd elhajtottak. A térfigyelő kamerák felvételein is nyomon követhető volt, hogy az első siker után azonnal egy dunakeszi üzletig mentek, ahol a működőképesnek bizonyult trükköt megismételve több mint 83 ezer forintért rámoltak össze húsárut, tisztálkodási szereket, édességet. A dunakeszi áruház biztonsági őre éberebb volt, amikor a nők menekültek volna a zsákmánnyal megállította őket. A tolvajok otthagyták a bevásárlókocsit, így a kifizetetlen áru meglett, ám a nők elfutottak.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=z30qDIC87TU&feature=emb_logo

A szentendrei rendőrök az adatgyűjtés során két hónapos felderítést követőn jutottak el egy váci címre. Nem volt könnyű dolguk, a tolvajok külföldi rendszámú autóval közlekedtek, nehéz volt beazonosítani, ki használja azt a kocsit, de a váci ház kertjében több hasonló, Németországból származó, magyar honossággal nem rendelkező, lejárt műszaki engedélyű autót is találtak. A váci ingatlanból három nőt – egy 44 éves anyát és 21 éves ikerlányait – állítottak elő. Másnap további két társukat, egy 33 éves, a bűncselekményeknél sofőrként foglalkoztatott férfit, valamint egy 28 éves nőt is elfogtak. Mindnyájan beismerő vallomást tettek, a szentendrei és a dunakeszi kosárkitolós lopásokon túl eddig további hat, ezzel a módszerrel elkövetett bűncselekményt sikerült rájuk bizonyítani. A Szentendrei Rendőrkapitányság üzletszerűen, bűnszervezetben elkövetett lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt indított ellenük eljárást, egyelőre szabadlábon védekezhetnek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.