Ellenzéki össztűz az értékelőre

Bákonyi Ádám
2020. 02. 17. 6:17
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarország az elmúlt tíz évben a lemaradók, a vesztesek közé került. Semmit sem ér az összeszerelő üzemként létező Magyarország gazdasági növekedése, ha közben a közjó helyett a szűk politikai-gazdasági elitcsoportok érdekét szolgálja a kormány – reagált Orbán Viktor évértékelőjére a DK. Gyurcsány Ferencék szerint az iskolarendszer széthullóban, a kórházak egyre kevésbé képesek a gyógyulás reményét hordozni, békeidőben pedig még soha nem született olyan kevés gyermek, mint tavaly.

– Orbán egy egyszemélyes fake news-gyár: évértékelőjében mindenről beszélt, csak az emberek mindennapjairól, problémáiról nem – írta közösségi oldalán az MSZP elnöke. Tóth Bertalan szerint a kormányfő párhuzamos világot épített fel magának, amelyben képzelt sikereiről beszélve csak öntömjénezés kapott helyet, a mindennapi emberek életéről pedig szinte semmit nem mondott.

– Az Orbán Viktor által bejelentett klímavédelmi intézkedéseket már régen meg kellett volna tenni, azok nincsenek összhangban a jelenlegi kihívásokkal – közölte az LMP. A párt szerint a kabinetnek elsőként létre kellene hoznia egy klíma- és fenntarthatósági minisztériumot, továbbá a költségvetésben is forrásokat kellene elkülönítenie az ágazatnak.

A Mi Hazánk közleményében úgy fogalmazott: Gyöngyöspatán a magyaroknak járna kártérítés, mert valójában ők az áldozatok, a börtönbiznisz felszámolásához pedig ki kellene léptetni hazánkat a strasbourgi bíróság fennhatósága alól, ám ezekhez nem elég bátor a Fidesz.

A Párbeszéd szerint az Orbán-kormánynak nincsenek eredményei, „az irredenta, migránsozós, kommunistázós, sorosozós, unió-, bírói kar- és cigányságellenes retorika mögött üresség, szégyen és kudarc bújik meg”. A liberális párt pedig úgy fogalmazott: „az illiberális lózungokra” egyre kevesebben vevők, ezt mutatta meg szerintük az önkormányzati választások eredménye is.

Az Orbán Viktor által meghirdetett klímavédelmi akciótervről Vona Gábor (képünkön) a közösségi oldalán úgy fogalmazott, hogy amögött „politikai számítás és taktika van, és nem valami ökológiai megvilágosodás”. A Jobbik volt elnöke ugyanakkor a terv támogatására szólított fel, mondván, hogy „ha valakinek a környezetvédelmi érv kevés, akkor legalább azért, mert a miniszterelnök éppen ennek örülne a legkevésbé”.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.