Engedélyezett, bevizsgált vakcinákat támad a baloldal

A hatóság honlapján nyilvánosan elérhetőek a kínai és orosz vakcinák tájékoztatói, amelyeket a baloldal továbbra is támad.

Forrás: Facebook2021. 02. 26. 16:27
RTVRI Bence
Budapest, 2020. június 18. Rétvári Bence KDNP-s országgyûlési képviselõ, az Emberi Erõforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára beszédet mond a versenyképességi program támogatói okiratainak átadóján a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2020. június 11-én. Az eseményen a Szobi Italgyártó Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., a Pandan Mûanyagfeldolgozó és Környezettechnikai Kft. és a GLB Alkatrészgyártó és Szerelõipari Vállalkozási Kft. vezetõi vették át a dokumentumot. MTI/Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Iszonyatos felelőtlenség, hogy a baloldal távol tartaná az embereket a bevizsgált, és igazolt oltásoktól csak azért, mert ettől politikai előnyt remélnek. Elfogadhatatlan a járvány elhúzására játszó baloldali politikai stratégia – írta közösségi oldalán Rétvári Bence pénteken.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára felhívta a figyelmet, hogy a baloldal álhírekkel igyekszik elbizonytalanítani az embereket az oltások beadatása kapcsán.

A politikus emlékeztetett: a gyógyszerhatóság szakemberei az engedélyezett orosz és kínai vakcina esetében is részletes tájékoztatót tettek közzé mind az oltandó személyeknek, mind a szakembereknek. Ez nyilvános és mindenki számára elérhető, ellenőrizhető.

 

– A baloldal azzal is támadja a koronavírus elleni oltásokat, hogy Magyarországon nem egészségügyi szakemberek, hanem a külügyminiszter dönt a kínai és orosz vakcina használhatóságáról. Ez természetesen szintén valótlan, hiszen

a gyógyszerhatóság (OGYÉI) és a tiszti orvosi laboratóriumok (NNK) részletesen megvizsgálják, hogy egy vakcina hatásos és biztonságos-e

– részletezte az oltások engedélyezésének folyamatát az államtitkár.

Korábban Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója is arról beszélt, hogy a baloldal politikai hasznot remél a járványhelyzet elhúzódásából.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.