Szünetelnek a misék a Szent István-bazilikában, a káplánok is koronavírusosak

Február 26-án, pénteken hajnalban visszaadta lelkét Teremtőjének Snell György, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye segédpüspöke, a Szent István-bazilika plébánosa, akinél Covid-fertőzést állapítottak meg. Erdő Péter videoüzenetét adjuk közre írásban és képben – olvasható a Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Facebook-bejegyzésében.

Forrás: FACEBOOK.COM/EGOMBP2021. 02. 26. 16:45
null
2020.12.03. Budapest Erdő Péter római katolikus pap, bíboros, teológus, kánonjogász, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja, a Szent István Tudományos Akadémia elnöke, 1998 és 2003 között a Pázmány Péter Katolikus Egyetem rektora. Fotó: Kurucz Árpád (KA) Magyar Nemzet Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Dicsértessék a Jézus Krisztus!

Szomorú hírt kell közölnöm a kedves paptestvérekkel és az egyházmegye minden hívőjével. Ma hajnalban elhunyt Snell György segédpüspök atya, a budapesti Szent István-bazilikának, egyházmegyei társszékesegyháznak a plébánosa.

Hősiesen helytállt a szolgálatban.

Szerdán még, természetesen nem személyes jelenléttel, hanem már Zoomon keresztül, de részt vett a papi szenátus ülésén is.” – idézte fel paptársa közelmúltbeli állapotát Erdő Péter bíboros, majd hozzátette:

„Annál inkább tragikus hirtelenséggel jött a hír, hogy ma reggel elhunyt. Megállapították, hogy súlyos Covid-fertőzése volt. Megvizsgálták a plébánián szolgáló káplán atyákat is, kiderült, hogy ők is a pozitívak a teszteredményükben. Éppen ezért meg kell vizsgáltatni az összes kontaktszemélyt, vagyis a Szent István-bazilikában dolgozó világiakat is.

Ez pedig azt vonja maga után, hogy most egy darabig, ameddig a karantén ideje tart, a Szent István-bazilikában szüneteltetni kell az istentiszteleti életet.

Ez az egyetlen lehetőség arra, hogy kellő fertőtlenítés után, megfelelő idő elteltével, de még a nagyhét előtt újraindulhasson a liturgikus élet Budapest főtemplomában” – jelentette be közleményében a másik szomorú hírt. Majd így bíztatta a híveket:

„Ma reggel szentmisét ajánlottam föl György püspöktestvérünkért. Kérem mindannyiukat, hogy imádkozzanak érte és imádkozzanak egész egyházmegyénk közösségéért. Dicsértessék a Jézus Krisztus!”

A videóüzenet IDE kattintva tekinthető meg.

Elhunyt Snell György püspök

Február 26-án, pénteken, életének 72. évében elhunyt Snell György, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye segédpüspöke, a Szent István-bazilika plébánosa, akinél koronavírus-fertőzést állapítottak meg – számolt be róla a Magyar Kurír Erdő Péter bíboros tájékoztatása alapján. „Snell György püspök életéért és szolgálatáért hálásak vagyunk, és imádságunkkal a Mindenható Isten irgalmába ajánljuk. A temetéséről később rendelkeznek” – olvasható az esztergomi érsek közleményében.

Korábbi cikkünket ITT olvashatja tovább.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.