Erős családok nélkül nem lehet sikeres Magyarország

Magyar Nemzet
2019. 02. 18. 6:45
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A házastársi kapcsolat megerősítésének fontosságára igyekeztek felhívni a figyelmet a szervezők a házasság hete programjaival – mondta tegnap Herjeczki Kornél, a programsorozat koordinátora az M1 aktuális csatornán. Herjeczki Kornél hangsúlyozta: a kapcsolat fennmaradásához a pároknak időt kell fordítaniuk egymásra.

– A lezárult házasság hete alatt csaknem száz hazai településen mintegy 250 programot rendeztek, ezek között volt előadás, beszélgetés, filmvetítés, vacsora és kalandtúra is – mondta el a koordinátor. Hazánkban idén február 10. és 17. között tizenkettedik alkalommal rendezték meg a házasság hetét a keresztény egyházak és civil szervezetek széles körű összefogásával. Az országos rendezvénysorozatnak nemcsak az a célja, hogy felhívja a figyelmet a házasság, a család értékeire és fontosságára, hanem hogy segítséget nyújtson a házasságra készülőknek vagy a párkapcsolati problémákkal szembesülőknek.

Eközben Latorcai János, az Ország­gyűlés alelnöke szombaton a Parlamentben, a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének családi napján arról beszélt, hogy erős családok nélkül nem létezhetnek helyi közösségek, ezek nélkül pedig nincs sikeres Magyarország, amely képes felelősséget vállalni a világ bármely pontján élő magyarok iránt.

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára pedig azt hangoztatta, hogy a kormány döntései meghozatalakor mindig nemzetben gondolkodik, éljenek a magyarok bárhol is a világon. A politikus emlékeztetett arra is, hogy 2018 a külhoni magyar családok éve volt, amikor programjaikkal mintegy 6500 családot és tízezer gyermeket értek el szerte a Kárpát-medencében, idén pedig a külhoni magyar gyerekek évét hirdették meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.