Erősödik a magyar gazdasági erőtér a Kárpát-medencében

Potápi Árpád János emlékeztetett arra, hogy egy frissen készült felmérés szerint a határon túli magyar vállalkozók több mint 92 százalékban magyar embereket foglalkoztatnak.

2019. 06. 21. 12:42
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A mostani háromnapos találkozót joggal hívhatjuk szakmai továbbképzésnek is, ahol a résztvevő határon túli magyar vállalkozások egyeztethetnek, kapcsolatokat építhetnek ki egymással. Ezzel erősíteni tudják saját vállalkozásaikat, cégeiket, és tovább fejlődhet a magyar-magyar gazdasági kapcsolatrendszer is – jelentette ki Potápi Árpád János a vasárnapig tartó Kárpát-medencei vállalkozók találkozóján, amelyet a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkársága és a Design Terminal idén már negyedik alkalommal szervezett meg, ezúttal is Mezőkövesden. A rendezvényen csaknem kétszáz határon túli mikro-, kis- és közepes vállalkozásnak tartanak továbbképzéseket.

Potápi Árpád János emlékeztetett arra, hogy egy frissen készült felmérés szerint a határon túli magyar vállalkozók több mint 92 százalékban magyar embereket foglalkoztatnak, sőt, ezek a cégek a Kárpát-medencében és a tágabb régióban is jellemzően más magyar társaságokkal működnek együtt. – Ezzel a rendezvénnyel is erre kívánunk ráerősíteni, mert a szülőföldön való boldogulás elősegítésének egyik eszköze a határon túli magyar vállalkozók támogatása – hangsúlyozta a nemzetpolitikai államtitkár, aki kiért arra is, hogy minden évben írnak ki pályázatokat határon túli magyar vállalkozóknak. Ennek köszönhetően mostanáig ötszáz mikro-, kis- és középvállalkozás kapott összesen kétmilliárd forint támogatást, továbbá több ezer társaság részesült szakmai támogatásban cége fejlesztéséhez.

Potápi Árpád János beszélt a nemzetpolitika területén elért eredményekről is, hangsúlyozva azt, hogy azoknak a Kárpát-medencei magyar gazdasági erőtér fejlődését kell szolgálniuk. A politikus a készülő jövő évi költségvetéssel kapcsolatban azt hangsúlyozta, hogy abban várhatóan továbbra is hangsúlyosan lesznek jelen a nemzetpolitikát szolgáló források.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.