Érvényesíthetik az SZFE-s hallgatók az őszi féléves tárgyaikat

A baloldali sajtó korábban alaptalanul állította, hogy nullára módosul a diákok kreditjeinek száma a szemeszterben.

Hertelendy Gábor
2021. 01. 19. 18:11
null
Budapest, 2017. március 17. A Színház- és Filmmûvészeti Egyetem bejárata a VIII. kerület Vas utca 2c-ben. MTVA/Bizományosi: Róka László *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítõje közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Róka László
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A baloldali sajtó híresztelése ellenére eredményesen zárhatják a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) hallgatói az őszi félévet, így a kuratórium döntése értelmében

érvényesíthetik érdemjegyeiket és megszerzett kreditjeiket is.

Az SZFE hallgatói érvényesíthetik érdemjegyeiket és megszerzett kreditjeiket is az őszi félévre, senkit sem diszkriminálnak

Ennek csupán egyetlen feltétele van: ki kell egyenlíteniük az esetlegesen fennmaradt pénzügyi tartozásukat a felsőoktatási intézményüknek – derül ki a Magyar Nemzet birtokába került tájékoztatásból. Az egyetem Hallgatói Önkormányzatának (hök) címzett levelében azt is jelezte a vezetés, hogy január végéig nyilatkozhatnak a diákok a tavaszi szemeszter aktivizálásáról, ezt követően – február 1-je és 19-e között – az őszi félévben szerzett eredményeket rögzíthetik, valamint vizsgák kiírásáról, teljesítéséről is számot adhatnak. A levélben azt is megjegyzik, hogy a lezárás eredményeként kapott teljesítményük alapján a szokásos módon állapítják meg a teljesítmény alapján járó ösztöndíjat. Ezáltal

semmilyen hátrány vagy jogsérelem nem éri a hallgatókat.

– Nem lesz megkülönböztetés állami ösztöndíjas és önköltséges hallgatók között. Semmilyen formában nincs szó diszkriminációról. Oktatóink Neptun felülete jelenleg nyitott. Pótolni tudják az elmaradt tárgytematikák feltöltését. Hallgatói eredményeket 2021.február.1–19-e között tudnak feltölteni – áll az említett tájékoztatásban.

A dokumentumban az is szerepel, hogy

az önköltséges hallgatók a tandíj befizetése során is kedvezményekben részesülhetnek, amelyhez kérelmet kell beadniuk.

A HÖK felvetésére, miszerint a tavaszi félév érvényesítése valóban megelőzheti-e az őszi szemeszter lezárását, a vezetés úgy válaszolt: a tavaszi félév regisztrációs időszaka gond nélkül megelőzheti az őszi félév lezárását. Semmilyen szabály nem tiltja az eljárást.

Arra is emlékeztettek, hogy

az újonnan átnevezett Zsigmond Vilmos Mozgóképművészeti Intézet február elseje után az egyetem új campusán, az I. kerület Tigris utca 37. szám alatt felújított épületrészében kezdi meg az oktatást, ahol a Szentkirályi utcainál közel kétszer nagyobb, közel ötezer négyzetméteres oktatási helyszín várja a hallgatókat és az oktatókat.

A Sinkovits Imre Színházművészeti Intézet a VIII. kerületi Szentkirályi utca 32/a és Rákóczi út 21. szám alatti felújított épületekben folytatja képzéseit, míg a Németh Antal Drámaelméleti Intézet és a doktori iskola képzései szintén a Szentkirályi utca épületében folytatódhat.

Korábban a baloldali sajtóorgánumok azt állították, hogy a kuratóriumi vezetés nem ismeri el a hallgatók őszi féléves tárgyait, azaz nullára módosul az őszi félévben elért kreditek száma. A HVG azt írta, hogy az egyetem vezetése „az önköltséges hallgatóktól elkérné a tandíjat, az állami ösztöndíjas hallgatók féléve viszont nem veszne el, nem számítana bele az ingyenesen felhasználható tizenkét félévbe”, ezzel pedig alaptalanul sugallták, hogy diszkriminálták a diákokat.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.