Fegyveres rabláshoz vezetett a csoportszellem

A rendőrség pár órán belül elfogta a tizenéves banditákat.

Forrás: police.hu2020. 08. 03. 13:54
Pár órán belül elfogták a rablóbandát
Forrás: police.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást egy éppen felnőttkorú és két fiatalkorú rablóval szemben a Nyíregyházi Rendőrkapitányság. A 19 éves gyanúsítottat ma letartóztatta a bíróság, kiskorú társait bűnügyi felügyelet alá helyezték, engedély nélkül nem hagyhatják el lakhelyüket. A nyomozók azt is megvizsgálják, köze lehet-e a baráti hármasnak, illetve egy velük levő fiatal lánynak a közelmúltban történt, hasonló jellegű támadásokhoz.

A 19 éves nyíregyházi Á. Zs. két 14 éves helyi cimborájával és egy 16 éves lánnyal rótta augusztus 1-jén éjjel Nyíregyháza utcáit. A nyomozás eddig beszerzett adatai szerint nem céltalanul sétálgattak, vadászni indultak. Az ittas, magányos, jól öltözött, szórakozóhelyekről egyedül hazafelé tartó férfiakat lesték, követték. Fontos volt, hogy a kiszemelt áldozatnál legen táska, mondván, abban mindig lehet valami, legyen jó telefonja, ezt előre megbeszélték. Mint ahogyan azt is, sötétből, hátulról fognak támadni egyszerre, hogy egy náluk erősebb célpontot is le tudjanak gyűrni. Nem kellett sokáig várniuk, egyórás figyelés után észrevették a számukra tökéletes áldozatot. Utolérték, a csoportban levő csinos fiatal lány leszólította, s amikor a férfi erre reagált, a három fiú kézzel és a magukkal vitt kerítéslécekkel nekiesett az áldozatnak. Leteperték, majd rugdosták, ütötték, ahol érték. A lány közben átkutatta a férfi zsebeit, táskáját, elvette a telefonját, a számítógépét, több tízezer forint készpénzt, majd a társaság röhögve elfutott.

A sértetthez egy arra járó autós hívott mentőt, majd rendőrt, a nyomozók pedig azonnal keresni kezdték a társaság tagjait, nehézséget okozott, hogy az áldozat csak a lányt látta, támadói hátulról rontottak rá. A támadás helyszínén nem volt jó a közvilágítás a térfigyelő kamerák felvételeihez, csak annyi látszott, három támadó volt a lánnyal. A nyomozók egy négyfős csoportot kezdtek el keresni, a város két forgalmas, éjszaka is erős fénnyel megvilágított gyalogátkelőhelyénél sikerült képeket rögzíteni róluk. A nyomozók a képek elemzésekor két fiatalkorút is ismerőnek találtak, azonnal intézkedtek a felkutatásukra, két órával a támadás után az egész bandát begyűjtötték. Megtalálták az erőszakkal elvett tárgyakat is, azt a rablásban közreműködő lánynál rejtették el, információink szerint úgy tervezték, hétfőn átmennek vele egy másik megye városába és ott értékesítik a telefont és a számítógépet. A pénzt már szétosztották, egy részét el is költötték még aznap este márkás italokra, cigarettára, taxira. A fiataloknak csoportosan, felfegyverkezve elkövetett rablás miatt kell felelniük, mivel nem ez volt életük első törvényt sértő cselekedete, letöltendő szabadságvesztésre – javítóintézetre, illetve fiatalkorúak börtönére – számíthatnak.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.