Fenntartó: Biztosított a kigyulladt noszvaji idősotthon lakóinak ellátása

Forrás: MTI2019. 03. 06. 12:52
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jelentős károkat okozott a szerda hajnali tűz a noszvaji idősotthonban, ám biztosított a lakók folyamatos ellátása – közölte az intézményt fenntartó Medicin-Liget Alapítvány kuratóriumi elnöke az MTI-vel.

Kecső Erzsébet elmondta: a tűzben a létesítmény egy részének tetőszerkezete károsodott és az emeleti lakószobák közül több is lakhatatlanná vált.

A Noszvaj külterületén fekvő Kincses Sziget Gondozási Központ 101 lakójának folyamatos ellátása biztosított: az érintett épületrészből kimenekített embereket átmenetileg a komplexum oktató- és imatermében, valamint szállásain helyezik el – tette hozzá.

Hangsúlyozta: köszönet illeti a központ munkatársait, akik hajnalban a tűzoltók kiérkezése előtt, haladéktalanul megkezdték a lakók szakszerű kimenekítését és jelenleg is dolgoznak a létesítmény zavartalan működéséhez szükséges feltételek biztosításán.

Nagy Csaba Heves megyei katasztrófavédelmi szóvivő korábban az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a hajnali 2 óra után befutott riasztást követően Egerből, Mezőkövesdről, Füzesabonyból és Pétervásáráról öt járművel több mint húsz tűzoltó érkezett a helyszínre. Ők bő két óra alatt megfékezték a lángokat.

Jelezte: a létesítményből 65 embert kellett kimenekíteni. Égési sérülést és füstmérgezést senki sem szenvedett, öt lakót kisebb felszíni hámsérülésekkel vittek kórházba a mentők.

Az utómunkák befejezése után helyszíni szemlét tartanak és tűzvizsgálati eljárás indul az okok felderítésére.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.