Fidelitas: A pécsieknek joguk van tudni az ellenzéki jelölt múltjáról

Tájékoztató kampányt indít a Fidelitas arra emlékeztetve az embereket, hogy több millió tonna fát tüzeltek el a pécsi hőerőműben az ellenzék polgármesterjelöltjének, Péterffy Attilának az irányítása alatt – jelentette be a Fidesz ifjúsági társszervezetének elnöke hétfőn.

Forrás: MTI2019. 09. 16. 15:58
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Böröcz László fideszes országgyűlési képviselő a Mecsek egyik legnépszerűbb turistaútjánál általuk elhelyezett „figyelemfelhívó tábla” előtt beszélt a kampány indulásáról újságíróknak.

Az elnök Péterffy Attiláról azt mondta, „ő annak a Gyurcsány Ferencnek az embere, aki már egyszer tönkretette az országot és annak a baloldalnak a jelöltje, amely már egyszer tönkretette Pécset”.

Péterffy Attiláról tudvalevő – folytatta -, hogy segédkezett a Mecsek erdeinek megtizedelésében, amikor az irányítása alatt lévő pécsi hőerőműben hárommillió köbméternyi fát tüzeltek el.

A pécsieknek jogukban áll tudni, ki és milyen tetteket követően kérné bizalmukat, ezért szórólapokkal, óriásplakátokkal és a közösségi médiában tájékoztató kampányt erről indítanak a jövő héttől – közölte.

Böröcz László felidézte: az ellenzéki polgármesterjelölt hosszú éveken át volt a pécsi erőmű vezetője, abban az időszakban, amikor mecseki fákkal táplálták a kazánokat. A Mecsek a mai napig nem heverte ki azt a pusztítást, amelyet éveken át folytattak az erdeiben, csak azért, hogy a fákból energiát állítsanak elő – jelentette ki. Tarra vágott erdőrészek, facsonkok tanúskodnak az akkori gyakorlatról, nem véletlen, hogy a hétköznapi emberek csak Péterffy-irtásoknak nevezik a környezeti sebeket – fogalmazott.

A Fidelitas-elnök azt mondta, hogy az erdők kiirtásával Péterffy Attila gyorsan és könnyen akarta extraprofithoz juttatni az erőmű külföldi tulajdonosait. Természetvédő civil szervezetek próbálták megakadályozni ezt a gyakorlatot, de mindig falakba ütköztek, mert „Péterffy Attila egyszer sem engedte nekik bevizsgálni a fákat” – mondta a kormánypárti politikus.

Böröcz László felhívta a pécsiek figyelmét arra, hogy mielőtt behúzzák az ikszet, gondolják át, olyan polgármestert szeretnének, aki folytatja a város építését vagy olyat, aki „bizonyította a Mecsekben, hogy mire képes” – fogalmazott.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.