Fidesz: A balliberális ügyvédek közöljék, mennyit kerestek a börtönbizniszen!

A Fidesz szerint nagyon fontos lenne, hogy a balliberális körökhöz és a Soros-hálózathoz köthető ügyvédek elárulják, mennyit kaszáltak a börtönbizniszen – mondta Budai Gyula kormánypárti országgyűlési képviselő szombaton Budapesten, sajtótájékoztatón.

Forrás: MTI2020. 01. 25. 12:34
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fideszes politikus közölte: a börtönben ülő bűnözők és ügyvédeik eddig 12 ezer pert indítottak a magyar állam ellen és csaknem tízmilliárd forintot nyertek el, amelyből több milliárd forint landolt a balliberális és Soros-ügyvédeknél, akik 15-20 százalék, de akár nagyobb sikerdíjakat is kaphattak.

A kifizetett kártérítések hetven százaléka ügyvédi letéti számlára került, az ügyvédek pedig összesen legalább kétmilliárd forintot, fejenként akár több tízmillió forintot is kereshettek a börtönbizniszen – mondta.

Budai Gyula hangsúlyozta, mindez joggal sérti a magyar társadalom jelentős részének igazságérzetét, ugyanis elfogadhatatlan, hogy életellenes, erőszakos bűncselekmények miatt elítélt emberek milliárdokat kapjanak kártérítésként és az áldozatoknak, akik valóban sértettjei a bűncselekményeknek, sorba kell állniuk az őket megillető kártérítésért.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.