Fidesz: A kétszínűség iskolapéldáját mutatta be Demeter Márta

Demeter Márta már évekkel ezelőtt VIP-kártyát kért magának a Honvédkórházba – derült ki az Origo.hu birtokába került dokumentumból.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2019. 02. 12. 17:52
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az LMP társelnöke – akinek személyét időközben az Alkotmányvédelmi Hivatal nemzetbiztonsági szempontból kockázatosnak ítélte – korábban a kórházban uralkodó állítólagos krízisről írt a Facebook-oldalán, s a honvédelmi vezetés „hozzáállását” a kórházi dolgozók elárulásának nevezte. Mint lapunk arról kedden beszámolt: az Alkotmányvédelmi Hivatal szakvéleményben megállapította, hogy Demeter Márta személye nemzetbiztonsági kockázatot jelent.

Demeter Márta VIP-kártyát igényelt magának a Honvédkórházba az Origo.hu birtokába került dokumentum szerint. Mint írták, az LMP társelnöke még 2017-ben, országgyűlési képviselői pozícióját kihasználva külön bejáratú engedélyt kért az egészségügyi ellátáshoz: a kórház speciális rendeltetésű centrum járóbeteg-ellátásának használatára igényelt egy VIP-belépőt. Emlékezetes, hogy Demeter Márta a Facebook-oldalán nemrégiben megosztott bejegyzésében arról értekezett, hogy a kórházban szerinte kialakult krízisben a „korábban 8 évig vezérkari főnök mai honvédelmi miniszter – Benkő Tibor – személyes felelőssége megkerülhetetlen”.

A honvédelmi vezetés hozzáállását a kórházi dolgozók lebecsülésének és elárulásának nevezte. Hozzátette: bírósághoz fordulnak az elmúlt években megkötött szerződésekért, s ez már a harmadik adatigénylési perük ebben az ügyben.

A Fidesz szerint az LMP-s Demeter Márta a kétszínűség iskolapéldája. A nagyobbik kormánypárt az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében azt írta: az ellenzéki politikus a Honvédkórházat támadó Facebook-bejegyzést tett közzé, kritizálta a Honvédkórházat, „az ott dolgozó orvosok és ápolók áldozatos munkáját”. Mindezt úgy, hogy Demeter Márta hírek szerint egészségügyi VIP-ellátást igényelt a kórháztó – tették hozzá.

Az ellenzéki képviselő a közelmúltban más ügyben is botrányt kavart, mint arról beszámoltunk, az Alkotmányvédelmi Hivatal nemzetbiztonsági felülvizsgálati eljárás eredményeként készített biztonsági szakvéleményben megállapította, hogy Demeter Márta személyében nemzetbiztonsági kockázatot jelent.

Az LMP társelnökének vizsgálatát Kövér László, az Országgyűlés elnöke kezdeményezte, miután az ellenzéki politikus nem nyilvános minőségű adatokat hozott nyilvánosságra. Ismeretes: egy iratbetekintésre hivatkozva Demeter Márta korábban valótlanul állította, hogy a honvédség repülőgépével hozták haza Ciprusról Orbán Viktor miniszterelnök 14 éves lányát. Azonban mint kiderült, a gépen egy Orbán L. nevű százados kétéves, Flóra nevű lánya utazott szabályosan, a NATO-normák szerint. A történtek után Kövér László, az Országgyűlés elnöke kezdeményezte az Alkotmányvédelmi Hivatal főigazgatójánál az LMP-s politikus nemzetbiztonsági felülvizsgálatát, a Fidesz képviselőcsoportja pedig a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz fordult, amely megállapította, hogy az ellenzéki politikus nem nyilvános adatokat hozott nyilvánosságra.

A Központi Nyomozó Főügyészség hivatali visszaélés gyanújával rendelte el a nyomozást Demeter Márta ügyében, aki ellen többen is feljelentést tettek. A gyanú szerint az LMP társelnöke harminc évre titkosított, nem nyilvános, érzékeny katonai adatokat tett közzé, felvetve a hivatali visszaélés gyanúját. Hidvéghi Balázs, Fidesz kommunikációs igazgatója egy más témában tartott tegnapi sajtótájékoztatón Demeter Márta ügyére vonatkozó kérdésre válaszolva azt mondta: ha az Alkotmányvédelmi Hivatal vizsgálata „problémát talált az ő nemzetbiztonsági átvilágítása kapcsán, akkor ennek nyilvánvaló következménye kell legyen”.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.