Fidesz: Elképesztő Ungár Péter álszentsége az ápolási díjjal kapcsolatban

Amikor az Országgyűlésben szirénázgattak, szelfizgettek, akkor egyáltalán nem érdekelte az ellenzéket a tartósan beteg családtagjukat ápolók sorsa – közölte a kormánypárt.

Forrás: MTI2019. 12. 16. 18:40
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elképesztő Ungár Péter és az ellenzék álszentsége és kétszínűsége az ápolási díjjal kapcsolatban – reagált a Fidesz az LMP országgyűlési képviselőjének hétfői sajtótájékoztatójára.

Közleményében a nagyobbik kormánypárt leszögezte: az ellenzék csak beszél, de amikor kellett volna, nem szavazták meg az ápolási díj emelését, helyette inkább bohóckodtak, szirénázgattak, szelfizgettek az Országgyűlésben. Hozzátették: akkor egyáltalán nem érdekelte az ellenzéket a tartósan beteg családtagjukat ápolók sorsa.

Az ápolási díj a kormány kezdeményezésére és a kormánypárti parlamenti többség támogatásának köszönhetően emelkedik és fog még emelkedni a következő években is – írták. A 2010-es 15 milliárd forintos kerethez képest jövőre 55 milliárd forintot fordítanak erre a célra, ami négyszeres növekedést jelent – mutattak rá.

Ungár Péter előzőleg arról beszélt, hogy bár a kormánypártok leszavazták, pártja a jövőben újra és újra benyújtja azt a javaslatát, amely minden, az otthonában hozzátartozóját ápoló juttatását a minimálbér összegére emelné.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.