Fidesz: Gyurcsányék még mindig szembe mennek a magyar emberek akaratával

A párt Gréczy Zsolt közleményére reagált, aki arra szólította fel a kormányt, hogy mielőtt autonóm robotokat és drónokat is bevetne a határőrizetben, számoljon el a határkerítés eddigi költségeivel.

Forrás: MTI2019. 08. 28. 15:10
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyurcsányék azzal, hogy folyamatosan támadják és megkérdőjelezik a magyar határvédelmet, még mindig szembe mennek a magyar emberek akaratával – közölte szerdán a Fidesz az MTI-vel.

A nagyobbik kormánypárt Gréczy Zsolt DK-s frakcióvezető közleményére reagált. Az ellenzéki politikus szerdán arra szólította fel a kormányt, hogy mielőtt autonóm robotokat és drónokat is bevetne a határőrizetben, számoljon el a határkerítés eddigi költségeivel. Dobrev Klára, a párt EP képviselője egy más témában tartott sajtótájékoztatón kérdésre válaszolva pedig azt mondta: a kormány állítása szerint közel 250 milliárd forintot költöttek a kerítésre, így annak méterenként mintegy 1,5 millió forintba kellett volna kerülnie. Úgy vélte, hogy a Fidesz a számára legfontosabb témát is „lopásra használta fel”, mert ennek a pénznek „a jelentős része már megint a haverok zsebébe vándorol”.

A Fidesz azt írta, az emberek több alkalommal egyértelművé tették, azt várják a magyar kormánytól, hogy védje meg Magyarországot és a magyar határt az illegális migrációtól. Gyurcsányék azonban – ahogy az egész európai bevándorláspárti baloldal – be akarják engedni a migránsokat – olvasható a közleményben.

Aláhúzták: a határkerítésre és a határvédelemre szükség van, a balkáni útvonalon folyamatosan érkeznek a migránsok. Azokban az országokban, ahol nem védik meg a határt és betelepítik a migránsokat, a közbiztonság radikálisan romlik és a lakosság szenved a migránsok által elkövetett zaklatásoktól és bűncselekményektől – közölték. Hozzátették: a Fidesz-KDNP minden olyan kormányzati intézkedést és beszerzést támogat, amely tovább erősíti a magyar határvédelmet és ezzel a magyar emberek biztonságát.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.