Fidesz: Ukrajna kormánya hagyjon fel az ellenséges akciókkal!

A kárpátaljai magyarságot ért atrocitások egyértelműen megfélemlítő célzatúak.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI-OS2020. 12. 16. 11:27
null
Az SZBU fegyverese a Rákóczi-főiskola épületénél Fotó: Kárpátalja.ma
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A leghatározottabban elítéli a Kárpátalján élő magyar nemzeti közösség ukrán hatóságok általi sorozatos, immár folyamatosnak tekinthető zaklatását a Fidesz. A nagyobbik kormánypárt a szerdán kiadott közleményében kijelentette, hogy

a kárpátaljai magyarságot és annak képviselőit ért atrocitások egyértelműen megfélemlítő célzatúak, kisebbség- és Európa-ellenesek.

„Felháborító, hogy a NATO-ba és Európai Unióba igyekvő Ukrajna a XXI. században is ilyen módszereket alkalmaz, és így bánik egy területén élő békés nemzetiségi közösséggel” – szögezték le.

Hangsúlyozták, hogy a hatóságok megfélemlítő akcióikon keresztül a kárpátaljai magyarokat az ukrán alkotmány és a nemzetközi szerződések által is garantált jogaikban, a nemzeti identitásuk és kultúrájuk megélésében kívánják durván korlátozni.

A Fidesz ezért felszólította Ukrajna kormányát, hogy haladéktalanul hagyjon fel a kárpátaljai magyarságot célzó ellenséges akciókkal, és tegyen aktív lépéseket a helyzet javítására,

ezzel párhuzamosan Magyarország kormányát pedig felkérte, tegyen meg minden tőle telhetőt mind a kétoldalú, mind pedig a nemzetközi kapcsolatok szintjén azért, hogy a mostanihoz hasonló események többé ne fordulhassanak elő.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.