Földrengés: Kisebb károk egy nagykanizsai templom és egy iskola épületében

Muraszemenyén egy külterületen levő híd állapotán rontott a földrengés.

2020. 12. 30. 13:17
null
Petrinja, 2020. december 29. Romok között emberek Petrinjában 2020. december 29-én, miután 6,3 erõsségû földrengés volt Közép-Horvátországban. Egy gyermek életét vesztette, feltehetõleg többen megsérültek. MTI/AP Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A biztosítóknál történtek bejelentések, de sem a polgármesterektől, sem máshonnan nem jött olyan visszajelzés, hogy nagyobb kár történt volna – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Cseresnyés Péter, Nagykanizsa és térsége országgyűlési képviselője, az Innovációs és Technológiai Minisztérium kereskedelempolitikáért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára.

Mint arról lapunk beszámolt, Cseresnyés Péter tegnap este egyeztetett a település- és intézményvezetőkkel, akik több káreseményről is beszámoltak. Mára sikerült pontosítani az információkat, kiderült, hogy jelentős kár nem keletkezett a térségben.

Cseresnyés Péter: Komolyabb károk szerencsére nem keletkeztek – Fotó: Havrán Zoltán

– Muraszemenyén egy külterületen levő híd állapota romlott – tudatta lapunkkal a képviselő. Hozzátette: egy kistelepülésen leomlott egy kémény, ám annak eredeti állapotáról nem tudni semmit. Cseresnyés Péter szerint Zala megyében Lentiben és térségében lehetett a leginkább érzékelni a földmozgásokat, de szerencsére onnan nem számoltak be károkról.

A képviselő lapunknak elmondta, a nagykanizsai Zrínyi Miklós – Bolyai János Általános Iskolánál a tetőn egyes helyeken a cserepek elmozdultak, lecsúsztak. Jelenleg is vizsgálják, hogy ez a földrengés következménye-e, vagy korábbi hiba vált láthatóvá. – A tankerület minden iskolavezetőtől kért információkat arra vonatkozóan, hogy történt-e kár az iskolaépületekben – tájékoztatott a honatya, aki szerint a tanintézmények szintén nem jeleztek komolyabb károkat.

Cseresnyés Péter a helyi plébános tájékoztatása nyomán elmondta, hogy a nagykanizsai Szent József- (alsóvárosi) templomban is keletkeztek károk. A hajó és a torony közötti résznél egy kisebb helyen leesett a vakolat, ám a templom szerkezetét nem érte kár. Az esetről a templom Facebook-oldalán is tájékoztatták a híveket.

(Borítóképünkön: a keddi, 6,3-es magnitúdójú földrengés nyomán összeomlott épület a horvátországi Petrinja településen)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.